2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Két negyedben voltunk ellenfelek

2012. október 15. hétfő, 07:18
Címkék:

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 95-76 (15-25, 28-13, 31-17, 21-21). NB I férfi kosárlabda-mérkőzésASE Sportcsarnok, Jv: Pálla Z., Frányó P., Surányi G. (Szabó).

img 2639 a

ASE: L. Williams (22/6) , Vojvoda (19/9), N. Williams (20/6), Tóth Á. (8), Idlet (17). Csere: Eilingsfeld (4), Kerpel-Fronius (2), Illés M. (3/3), Antóni, Czinger Z. Vezetőedző: Enrique Gutierrez Garcia

ZTE: Gáspár (5/3), Hudson (17/3), Baki (9/3), Kovács (9/3), Simovics (20). Csere: Kertész (5/3), Puszta (8/6), Koma (3), Kerkai, Gáll. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés megkezdése előtt a szurkolók drapériával, a játékosok fekete gyászszalaggal és a meccs előtt egy-egy gyertyával, valamint egy ZTE-s 8-as Morgen mezzel próbáltak adózni a paksi játékos emlékének.

Jobban kezdett a sérülés, illetve műtét miatt Kámán, Körtélyesi és Kovács Ákos nélkül felálló Paks, azonban gyorsan feléledtek az egerszegiek, Kovács Ádám egy triplával és duplával ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta és Simovics is nagyon élt a palánk alatt, egyedül a büntetőzését érhette ismét kritika. Baki hármasával már 12-21-re is vezetett a ZTE, és ha a támadólepattanóknál figyelmesebb a csapat, akkor még jobban is elhúzhattunk volna a negyed végére (15-25).

img 2653 a

A második negyedben aztán megmutatták a paksiak külföldijei is, hogy megérik a pénzüket: Nick Williams volt az elején főleg elemében, de a volt ZTE-s Zo Williams is kihasználta gyorsaságát. El is húzott volna már a 10 pontos hátrányát gyorsan ledolgozó ASE, de Puszta 2 hármassal még versenyben tartottaz egerszegi csapatot. övéit. Ám újra jött Zo Williams: egy sapka a 3 faultos Simovicsnak, majd betörés, kosárral a végén (20. perc: 43-38).

A 3. negyedben tovább tartotta Paks fölénye, Vojvoda egymaga négy hárompontost szerzett, és hiába volt Völgyi Péternek az első 5 percben 2 időkérése is – a Paks innentől kezdve megállíthatatlan volt. 69-55-nél született Gáspár első pontja, mentségére legyen mondva, hogy kényszerből neki sem saját játékát kellett játszania. A negyed végéig még 5 egységet tettek hozzá Williamsék, így 74-55-tel fordultak az utolsó negyedre a csapatok.

A záró játékrész közepén kicsit csökkent a pontkülönbség, de a mérkőzés kimenetele már eldőlt.

Papírforma eredmény született, a ZTE-nél most is szembetűnő volt, hogy noha a lepattanókkal is voltak gondok, de sokkal jobban hiányzik egy olyan irányító, aki képes megbontani a védelmet, és kiszolgálni társait. Erre a feladatra ugyanis magyar játékosaink mellett Hudson sem képes, ez az elmúlt 3 meccsből kiderült.

A bajnokság igazából most kezdődik a ZTE-nek. Eddig 3 alapszakasz győzelemre esélyes csapattal találkoztunk, ezután a talán nyerhető erőpróbák az első szombaton, a Körmend ellen. A ZTE-nél azonban nagyon hiányzik még jó légiós – sajnos Hudson nem nyújtja azt, amit várnánk tőle – illetve magas ember. Nélkülük szoros küzdelmekre igen, győzelmekre kevéssé képes ez az egyértelműen jó hozzáállású fiatal csapat.

img 2679 a

Értékelés:

Enrique Gutierrez Garcia, az ASE edzője: - Morgen Ferdinánd elvesztése után nehéz volt ráhangolódni a meccsre, de a család is kérte, hogy ne halasszuk el. Három sérültünk miatt kevés variációs lehetőségünk volt, és nehéz volt a játékra koncentrálni. A győzelmet Ferdi családjának ajánljuk.

Völgyi Péter, a ZTE edzője: - Jól kezdtünk, az emberfogással működött is a játékunk. Fault problémák miatt azonban át kellett állnunk zónára, ekkor a Paks sokkal jobban élt, és mi is gyengén reagáltunk az ő védekezés-váltásukra. Innentől kezdve fokozatosan elhúzott ellenfelünk és nem tudtuk tartani a lépést velük. A szerdainál is több jó egyéni teljesítményre lett volna szükségünk, ez nem valósult meg, gratulálok a gyászoló Paks csapatának.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK