2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalakaros a Balaton régió családi fürdője

2013. július 17. szerda, 17:48
Címkék:

A Gránit Gyógyfürdő a fogyasztókat terhelő változások, mint az üdülési csekk megszűnése, a SZÉP kártya bevezetése, az ÁFA emelkedés, a SZJA változások, ellenére jó évet zárt 2012-ben, jegyértékesítésben növekedést értek el, a kezelések száma az előző évhez képest pedig gyakorlatilag változatlan maradt - értékelt dr. Burján Richárd, a Gránit Zrt. vezérigazgatója.

zalakaros furdo1

Vízipók-Csodapók Gyermekvilág augusztustól már fedett térben is

– A 2007-es csúcsot jelentő év óta az eladott jegyek száma évről évre csökkent: az elmúlt 5 évben ez több mint 200 ezer jegyet jelentett összesen. 2012-ben azonban trendfordulóhoz érkeztünk: nem csak a csökkenő tendenciát sikerült megállítanunk, hanem növekedést értünk el, amelyet elsősorban a turisztikai attrakciók fejlesztésének, a Vízipók Csodapók Gyermekvilág átadásának és a hatékony marketingmunkának köszönhetünk.

– Tavaly megnyitották a Vízipók-Csodapók gyermekvilágot a strandon. Idén milyen újdonság várja a látogatókat?

– A Vízipók-Csodapók gyermekvilág megnyitásával óriási sikert könyvelhettünk el. Idén tovább bővítjük a családok számára nyújtott szolgáltatásaink körét. A legfontosabb fejlesztésünk a fedett gyermekvilág és családi élménybirodalom, amit várhatóan augusztusban adunk át. A beruházás összértéke mintegy 600 millió Ft, melyhez 220 millió Ft állami támogatást hívhattunk le. Célunk, hogy Zalakaros a Balaton régió családi fürdővárosaként jelenjen meg egyedülálló kínálatával a piacon. A fedett gyermekvilág által immár egész éven át, időjárástól függetlenül lesznek elérhetőek a minőségi gyermekközpontú családbarát szolgáltatásaink.

Fedett gyermekbirodalom két szinten kerül kialakításra, függőhidakkal, csúszdákkal, vizes élményelemekkel. Családi szaunával bővül a kínálat, amelynek a legnagyobb előnye, hogy azokat 60-70 fokra fűtik fel, ezáltal gyermekek is használhatják, így az egész család együtt élvezheti a szaunázás élményét. Lesz még só homokozó, hempergő játszóház, a nagyobbaknak junior játszózóna. A szülők, nagyszülők örömére pedig tágas pihenőtereket alakítunk ki, így egy kényelmes nyugágyból figyelemmel kísérhetik a kicsik minden mozdulatát.

zalakaros furdo2

A fürdő marketingstratégiáját a regionális, és a települési marketingstratégiát követve építettük fel. A Balaton régió vérkeringésébe való becsatlakozásunkat a Magyar Turizmus Zrt-vel való szoros együttműködés teszi lehetővé. Az 2013-as Utazás Kiállításon jelentettük be stratégiai együttműködésünket a Neckermann utazási irodákkal. Fürdőként egyedülállóan csatlakoztunk a külföldi klub szállodákban már jól bevált és kedvelt gyermekbarát Klub Oázis programjához, melynek szakmai hátterét Béres Alexandra adja. Az általa kiképzett animátor csapat állandóan mozgalmas, érdekes, aktív, egészségre nevelő programokkal szórakoztatja a gyermekeket.

Továbbra is kedvező ár/érték arányt képviselünk mind a régióban, mind nemzetközi viszonylatban. A fürdő belépőárait átlagosan mindössze az inflációval megegyező mértékben emeltük az elő- és utószezonban. A wellness kezelések, csomag ajánlataink, valamint az OEP által finanszírozott kezelések árait változatlanul hagytuk, illetve új akciós csomagokat is kínálunk.

– Milyen szórakoztató programajánlattal kedveskednek idén a strandolóknak?

– Az imént említett Klub Oázis program keretein belül fiatal, vidám animátor csapat kínál majd érdekesebbnél érdekesebb programokat a gyerekeknek a hét minden napján. A Klub Oázis és a mögötte álló csapat egyfajta garanciát jelent a szülőknek, hogy a gyermek biztosan jó kezekben van, és kiválóan szórakozik a nyaralás alatt, mialatt ő is ki tudja pihenni magát.

A strand rengeteg programot kínál még a nyár folyamán. A homokos sportpályán hétvégenként szinte minden strandi sportág bemutatkozik: női-férfi strandfoci kupák, strandröplabda terén a Zala megyei bajnokság két fordulója és a Balaton Bajnokság döntőjét rendezzük meg idén, valamint maradva a sportos vonalnál Katus Attilával a nyár folyamán több alkalommal találkozhatnak a strandolók. Július 27-én szépségek egész hada várható a zalakarosi strandon, hiszen a Zala Szépe választás elődöntője és a Kannavirág Királynő választás is a városban zajlik az említett hétvégén. Majd augusztus 3-án a strandon nagy kedvencünkkel, az Alma Együttessel találkozhatnak a gyerekek és szüleik.

zalakaros furdo3

– Mennyire tudják azt megoldani, hogy a fürdőben, illetve a környékén zajló felújítások és építkezések ne zavarják a vendégek pihenését?

Az építkezések alatt is Vendégeink kényelmét és zavartalan pihenését tartjuk szem előtt. A fedett gyermekvilág kivitelezési munkálatai a korábban alacsony kihasználtsággal működő uszodaépületét és az élményfürdővel összekötő folyosót érintik, ahol korábban az élményfürdőhöz tartozó szaunák üzemeltek. Ezért önálló, korszerű szauna központot nyitottunk meg a fürdő egy másik, csendes szegletében: a gyógycentrum kupolás medencéjéhez tartozó pihenő térben, a hozzá tartozó udvarban pedig hangulatos kültéri szauna udvart hoztunk létre. Nálunk újdonságnak számít, hogy hét minden napján, naponta két alkalommal délelőtt és délután szauna szeánszokat tartanak.

A fedett fürdő korszerűsítése várhatóan szeptemberben kezdődik, és decemberre fejeződik be. Sem a fedett gyermekvilág, sem a fedett fürdő korszerűsítésének kivitelezési munkálatai nem érintik a gyógyászati és egyéb gyógyászathoz kötődő kezelő helyiségek működését. Az OEP támogatott és egyéb kezelések a megszokott módon vehetők igénybe.

A fürdőt és a várost is érintő termáltó és ökopart projekt földmunkáit a strandszezon után, október elejétől indítjuk, hogy vendégeink zavartalanul élvezhessék szolgáltatásainkat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK