2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalai sikerek a kismotorfecskendő-szerelési bajnokságon

2012. szeptember 30. vasárnap, 12:35
Címkék:

Zalaszentivánon rendezték meg az országos kismotorfecskendő-szerelési bajnokság nyolcadik, egyben záró futamát, melyen retro és modern kategóriában egyaránt ezüstérmet szerzett a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság (HTP) csapata – az első helyezett Újbuda illetve Debrecen mögött. A női csapatok versenyében az első helyen Alsópáhok önkéntesei végeztek, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ RÁ-KOK nevű csapata második, míg a Kaba Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) hölgyei harmadik helyezést értek el.

tuzoltobajnoksag1

A nők kategóriájában összetett második helyezést ért el az alsópáhoki csapat

A nyolcfordulós országos bajnokságon modern kategóriában 42, retro kategóriában 53, a nők versenyében pedig 17 csapat mérte össze gyakorlati felkészültségét. Az összesített eredmények alapján mindhárom kategóriában is eredményt hirdettek. Okleveleket vehetett át az első tíz helyezett csapat, érmeket és kupákat a dobogós helyezéseket elérők.

A 2012. évi II. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság RETRO kategória összesített eredményei: 1. XI. ker. Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság (HTP). Újbuda. 2. Vál ÖTE. 3. Zalaegerszeg HTP. A MODERN kategória összesített eredményei: 1. Debrecen HTP. 2. Zalaegerszeg HTP. 3. XI. ker. HTP Újbuda. A NŐI kategória összesített eredményei: 1. Kaba ÖTE. 2. Alsópáhok ÖTE. 3. Becsehely ÖTE.

Bérczy László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő értékelésében kiemelte, hogy a bajnokság kettős célt szolgál. Az egyik a beavatkozások gyorsaságának növelése; milyen gyorsan szerelik össze a berendezést egy tűz oltásánál egyaránt fontos a létesítményi, a hivatásos és az önkéntes tűzoltók számára. A hatékony együttműködés elengedhetetlen, ezért is jó szakmai gyakorlati lehetőség a bajnokság, mely erősíti a hivatástudatot és a csapatszellemet a hivatásosok és az önkéntesek között.

tuzoltobajnoksag2

Bérczy László tűzoltó dandártábornok átadja az érmeket az összetett versenyben harmadik helyezést elért
becsehelyi lányoknak.

Dormán Miklós, Zalaszentiván polgármestere érdeklődésünkre elmondta, nagyon örül annak, hogy a nemrég alakult önkéntes tűzoltó egyesületük rendezésének köszönhetően nívós rendezvénynek adhatott otthont a település. A zalaszentiváni önkéntes tűzoltók közösségépítő, közszolgálati munkájára a megyei közgyűlés is felfigyelt, mely elismerése jeléül Zala megye közszolgálatáért díjjal jutalmazta őket idén szeptemberben. Példaértékű teljesítményükről csak dicsérően lehet szólni – tette hozzá a polgármester.

Pozsogár Andrea Éva, a Zalaszentiváni ÖTE elnöke a kitüntetéssel kapcsolatban elmondta, meglepődve vették tudomásul a megyei közgyűlés döntését, ugyanakkor nagy megtiszteltetésnek is érezték. A kismotorfecskendő-szerelési bajnokságra már az elmúlt évben felfigyeltek, és úgy gondolták, szívesen megrendezik Zalaszentivánon. Előpróbaként tavaly tűzoltónapot szerveztek, melyen hét önkéntes egyesület versengett és főzött a megyéből. A bajnokság záró fordulójának megrendezése sok munkát kívánt, de megérte – hangsúlyozta.

 tuzoltobajnoksag3

A Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság csapata dobogós helyen végzett a bajnokságban.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója úgy fogalmazott, elégedett a hivatásos és az önkéntes zalai tűzoltók eredményeivel. A verseny érdekessége, hogy ugyanazt a feladatot kell megoldani, mégsem maradtak le a zalai önkéntesek az elsők között végző hivatásosok mögött. Külön öröm számára, hogy a nők kategóriájában összetett második illetve harmadik helyezést szereztek az alsópáhoki és a becsehelyi önkéntes hölgyek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK