2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vízipók Csodapók Vízi Gyermekvilág

2012. július 29. vasárnap, 06:23
Címkék:

Új attrakcióval gazdagodott a kontinens egyik legjobb hatású gyógyvizéről híres zalakarosi fürdőkomplexum. A víz alatti mesevilág jól ismert, kedves hőse, Vízipók Csodapók és bohó barátai fogadják július elsejétől a Zalakarosi Fürdőre érkező családokat a strandon létesített új gyermek élménymedencénél. 

karos 1

Új játszó- és kalandpark Zalakaroson

A honi fürdők kínálati palettáján unikálisnak számító új beruházás a különleges szintű szolgáltatásával és színvilágával mindenkit elkápráztatott májusi tesztüzeme óta. Sok különleges és varázslatos vizes attrakció csalogatja ugyanis a vízi gyermekvilágba az apróságokat, akik július utolsó hétvégéjén immár hivatalosan is birtokba vehették a kétszintes medencét.

Az alsó szinten napvitorlák árnyéka alatt pancsolhatnak, a vízi világ rejtelmes barlangjárataiban, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak. Az emeleten hétféle csúszda kínál kalandot: anakonda és mini feketelyuk, szivárványcsúszda és családi csúszdák csalogatják a merész vállalkozót, a harcos kedvű gyerekek pedig vízágyúkkal vívhatnak csatát.

Új kialakítású szuper gyermekmedencékkel, zuhatag különlegességekkel, kisebb csúszdákkal, többfunkciós víztoronnyal, gombával, egyéb spriccelő- és mozgó élményelemekkel, összesen 63 vízi attrakcióval, 7 csúszdával és egy különleges vízi játszótérrel találkozhat itt a gyereksereg. Kinyitott a tematikus játszóház bébibirodalommal, strandóvodával és bababarát helyiségekkel. A gyermek kalandparkban mászófallal és emeletes fedett játszóházzal, száraz csúszdákkal, alagutakkal, trambulinnal barátkoznak a kicsik és nagyobbacskák. A 262 millió forint felhasználásával épült tematikus gyermekbirodalom -melyet Kövér László, az országgyűlés elnöke avatott közösen a helyi polgármesterrel- átadási ünnepségén Burján Richárd, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a családok összetartását segítendő, a nemzeti értékek ápolását támogatva, a határidőket betartva készült el az új részleg. A tervek között egy egész éves működésű vízi gyermekvilág létrehozása szerepel, ugyancsak pályázati segítséggel.

karos 2

Novák Ferenc polgármester avatóbeszédében felidézte a fürdőt érintő kerek évfordulókat. Mint mondta: éppen negyven éve a várt fekete arany helyett gyógyító víz szökött az ég felé, és 1965-ben megszületett a 20 éve önkormányzati tulajdonlásba került, eredményesen gazdálkodó fürdő, és két évvel ezelőtt fogadták a 20 milliomodik vendéget is. Az Európa turisztikai térképére fölkerült kisváros vezetője utalt arra: a gyermekvilág újabb mérföldkő a fürdő históriájában. A 30 éve elkészült, névadó, egész estés mozifilmet korábban egy év alatt egymilliónál többen tekintették meg. - Remélem, az új, turizmust és gyerekeket szolgáló beruházás is ugyanolyan sikeres lesz, mint a film - tette hozzá.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK