2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tornatermet avattak a Szent Család Óvodában

2012. szeptember 24. hétfő, 15:05
Címkék:

"A tevékeny szeretet megnyilvánulásának" nevezte Kovácsné Ujj Andrea vezető óvónő a több éves összefogás révén megvalósult álmot, tornateremmel bővülhetett a zalaegerszegi Szent Család Óvoda. Az ünnepélyes avatáson dr. Veres András megyéspüspök celebrálta a misét, majd felszentelte a megújult épületet. Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében, az óvodában folyó nevelésről azt mondta: az országban is egyedülálló munka folyik.

szt-csalad 1

Összefogás és szeretet



A történet szálai a nyitáshoz, azaz 15 évvel ezelőttre nyúlnak vissza, amikor is kapcsolat épült ki a németországi Marl város egyik felekezetével, akik később jelentős szponzorként működtek közre a beruházásban. A mindig is vallásos szellemiségű intézmény tavaly óta a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működik, így természetesen ők is segítőkezet nyújtottak. Ahogy a korábbi évben a zalaegerszegi önkormányzat is, amikor 20 millió forintért megvásárolta az óvoda szomszédságában lévő eladó ingatlant, melyet a további adományoknak és társadalmi munkának köszönhetően sikerült kibővíteni és átalakítani a nevezett célra, másfél év alatt, közel 12 milliós költséggel.

- Jöttek a szülők, rengeteget segítettek, dolgoztak, adományoztak, és engedményeket is kaptunk az épület felújítás, bővítés során. S ugyanígy mellettünk állt Stróber László apátplébános, a német barátaink, illetve a régi és új fenntartónk - mondta Kovácsné Ujj Andrea - Voltak nehéz időszakok és szinte csodaszámba menő előrelendülések. Azt nem tudtuk, hogy végül mikor valósul meg az álmunk, csak abban volt erős a hitünk, hogy el fog készülni a ház. Októberben indulnak nálunk a foglalkozások, így a tornaterem is ekkor kezd működni, de már nagyon izgatottan várták a gyerekek, hogy beléphessenek ide - tette hozzá. - Ahogy a püspök úr is mondta a misén ép testben ép lélek. A test és lélek ápolására egyaránt oda kell figyelni, s ez nálunk most már maradéktalanul megvalósulhat. Óvodai mértékkel nézve nagy tornateremmel rendelkezünk, mely egy kis foglalkoztató térrel van kiegészítve a négycsoportnyi kisgyerek számára. A mindennapos testnevelés nálunk is előírás, eddig is napirenden volt, csak most sokkal jobbak lesznek ehhez a körülmények. Nagy dolognak tartom, azt az egységet ami a városvezetés, az egyház, a szülők és a segítő emberek között volt. Sokat köszönhetünk a német barátainknak is, többek között a terem teljes berendezését.

szt-csalad 2

Eddig is nagy volt az érdeklődés az óvodánk iránt - folytatta. - Nagyon szép lett a tornaszobánk, de a nevelés népszerűségét nem a külsőségek adják meg. Az a jó, ha a lélek és tartalom is megvan. Ha a gyerek azt tapasztalja, hogy szeretik, hogy nem kell tökéletesnek lennie, de próbáljon mindent a lehető legjobban megtenni, hogy a lehetőség ott van előtte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK