2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Több mint 300 embernek ad munkát

2012. szeptember 16. vasárnap, 17:54
Címkék:

Közel tízmillió eurós (2,8 milliárd forint) költségű beruházással, mindössze hét hónap alatt épült meg Letenyén a Müller nemzetközi logisztikai központja, melyet szeptember 16-án adtak át ünnepélyesen. A német drogérialánc magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzleteit kiszolgáló létesítményben több mint 300 dolgozót foglalkoztatnak 2012 júniusa óta.

letenye muller

Átadták a Müller drogérialánc letenyei logisztikai központját

Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: Letenye határmentiségből adódó korábbi hátránya előnnyé változott a logisztikai központ letelepedésével, melyet a magyar állam is támogatott a Gazdaságfejlesztési Operatív Programból. A kormány kiemelt figyelmet fordít az új munkahelyek létesítésére, a versenyképes gazdaság megteremtésére, melyhez jól illeszkedik ez a beruházás, ami egyúttal igazolja azt is, hogy a német, illetve az európai gazdasághoz való tartozás nagy előnyöket rejt hazánk számára. A magyar vállalkozásoknak is példaértékű lehet az, hogyan lehet több évtizedes kitartó munkával európai jelentőségű céget létrehozni – hangsúlyozta.

letenye muller2

Erwin Müller, az ulmi központú vállalat tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, hogy a közvetlenül az M7-es autópálya mellé telepített logisztikai központjukból látják el magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzleteiket. A 18 ezer négyzetméteres letenyei telephely 23 ezer négyzetméter alapterületűre bővíthető, ami előrejelzi azt, hogy a magyar–horvát–szlovén bolthálózat a jövőben tovább terjeszkedhet. Terveik közé tartozik, hogy az ulmi központ egy részlegét valamint a budapesti központi egységet is Letenyére telepítik. Az ügyvezető jelezte, hogy éves szinten tízszázalékos árbevétel növekedéssel számolnak, mely további 50 fő foglalkoztatását teszi lehetővé. A letenyei raktárbázison két műszakban több mint 300 embert foglalkoztatnak jelenleg, de a karácsonyi szezon előtt ideiglenesen háromműszakos munkarendet vezetnek be, és ekkor több mint 400 embert alkalmaznak majd.

Halmi Béla, Letenye polgármestere köszöntőjében elmondta, négyéves előkészítő munka előzte meg a logisztikai bázis letelepítését, melyben a város önkormányzata is kivette részét. Egyebek mellett módosította rendezési tervét, és új vállalkozói övezetet jelölte ki az M7-es autópálya és a régi magyar–horvát átkelő között. Mint fogalmazott, mindeközben várták Horvátország uniós csatlakozását, mely az áru szabad áramlását teszi lehetővé. A német drogérialánc negyedik európai központjaként megépült letenyei raktárbázis avatása nagy ünnep a városnak, ahol 23 évvel ezelőtt adhattak át utoljára nagyüzemet – hangsúlyozta.

letenye muller1

A 3,6 milliárd éves forgalmú kereskedelmi vállalat Európa-szerte több mint 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Hazánkban 2007 óta van jelen. Letenyei nemzetközi raktárbázisának megépítéséhez, és új munkahelyek létesítéséhez 458 millió forintos támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK