2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szurguti fiatalok Zalaegerszegen

2012. augusztus 27. hétfő, 08:01
Címkék:

Július 7-augusztus 8 között 134 fiatal (7-17 évesek) érkezett Zalaegerszegre az orosz testvérvárosból, Szurgutból. A Magyarországon töltött három hét felét Siófokon, a másik felét a zalai megyeszékhelyen töltötték.

A gazdasági kapcsolatok erősödését is várják

A finnugor népek közötti szolidaritásként említette városházi sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester, hogy többévi szünet után új lendületet vett Zalaegerszeg és hanti-manysi népek által is lakott nyugat-szibériai Szurgut testvérvárosi kapcsolata. Ennek példája a diákok nyári nyaralása, táborozása is. A fiatalok jól érezték magukat, fogalmazott a polgármester, ezt bizonyítja a pozitív visszajelzés és számos köszönőlevél is. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy az idegenforgalmi, gazdasági kapcsolatok folytatódjanak és erősödjenek Szurguttal. Éppen ezért a közeljövőben orosz turisztikai szakemberek érkeznek majd a városba. Elhangzott az is, hogy nem a város költségén töltöttek itt a diákok néhány hetet, minden költséget az orosz partner fizetett.

Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft ügyvezetője hangsúlyozta: fontos számukra az Urálon túli idegenforgalmi piac, és kiderült az is, hogy Zalaegerszeg versenyképes tud lenni a hagyományos üdülőhelyekkel. A négy szurguti csoport mintegy 11 millió forintot költött el zalaegerszegi szolgáltatásokra, közel 670 belépőt vettek az AquaCity-be. Több kulturális rendezvényen vettek részt, és ők is felléptek zenés, táncos bemutatón.

A sajtótájékoztatón köszönetet mondtak a programszervezőknek is, Molnárné Raposa Irina, a Göcseji Múzeum és Pál Petra, az AquaCity munkatársainak, valamint Horváth Istvánnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK