2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Száz diákból harminc lemorzsolódik

2012. szeptember 26. szerda, 15:46
Címkék:

Az iskolai tanulásidő előtti befejezése, a megkezdett tanulmányok korai félbehagyása szerte a világon az érintett fiatalok, a családjuk és végső soron az egész társadalom súlyos gondja. Az iskolából kimaradt tanuló nem szerzi meg a munkaerőpiacon való boldoguláshoz szükséges ismereteket, és ezzel veszélyezteti saját jövőjét. Magyarországon 100 szakképzésben tanuló diák közül harmincan a tanulmányi idő alatt lemorzsolódnak, 70 gyermek fejezi be a képzést és 9 hó hónapon belül mindössze 21 helyezkedik el a tanult szakmájában. Annak érdekében, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok önismeretét segítsék, Zalaegerszegen az Észak-Zalai TISZK Közhasznú Nonprofit Kft. képességvizsgáló laboratóriumot alakított ki 8 darab korszerű képességvizsgáló eszköz beszerzésével.

teens

Laboravatás a TISZK-ben: segíti az önismeretet

A labort a közelmúltban avatták fel hivatalosan, és mint az ünnepségen elhangzott, a beruházás 3,5 millió forintból valósult meg. Segíti a fiatalok információhoz jutását és gazdagítja az önismeretet. Ennek részleteiről Tolvaj Márta ügyvezető igazgató beszélt.

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán alpolgármester, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az új köznevelési törvény 2013-tól előírja az oktatási intézményekben a pályakövetési tanácsadást.

Elhangzott még: a fiatalok középiskola választásában elsősorban érzelmi okok, másodsorban szülői ráhatás és nem a képességek és a munkaerő-piaci lehetőségek ismerete játszik szerepet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK