2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Súlyos betegségből gyógyuló gyermekeket táboroztatnak

2012. augusztus 15. szerda, 09:47
Címkék:

Jó tanuló, de hátrányos helyzetű gyermekek után idén először olyan fiúk és lányok nyaralnak térítésmentesen a zalaszabari Holnapocska Táborban, akik már kifelé tartanak súlyos betegségeikből.

A harminc általános iskolás korú fiatal túlnyomó többsége daganatos betegségből épül fel, néhányuk szívbetegséggel él, de akadnak köztük súlyos epilepsziás gyerekek is. Számukra kínálnak kikapcsolódást orvosi és ápolói felügyelettel, valamint önkéntesek közreműködésével a zalaszabari Holnapocska Táborban, amelyet Szabadics Zoltán és felesége közösen nyitott meg öt évvel ezelőtt.

Szabadics Zoltán az MTI-nek hétfőn elmondta: az ingyenes táborban az elmúlt években jó tanuló és jó magaviseletű, de hátrányos helyzetű, Nagykanizsa környékén élő gyermekeket nyaraltattak térítésmentesen. Idén ökumenikus vallási tábort is szerveztek, és szintén először vállalkoztak a gyógyuló gyerekek üdültetésére. Ebben az évben - a mostani táborlakókkal együtt - már 120 iskolás élvezhette a kikapcsolódást.

A mostani turnusban az ország minden részéről érkeztek gyerekek, őket a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika segítségével választották ki. Fürdőzés, csúszdaparki látogatás, lézerlövészet, íjászat, kézművesség, kalandpark, lovaglás és még számos más program várja ezen a héten a fiatalokat, akikre az orvoson és ápolón kívül tíz önkéntes vigyáz, van közöttük diák, pedagógus és pszichológus is.

"Nem kell félni ezektől a gyerekektől, csupán mosolyra és vidámságra van szükségük" - fogalmazta meg Szabadics Zoltán. Feleségével együtt azért is hívták életre a tábort, mert nemrég agydaganat miatt elveszítették fiukat, és elhatározták, hogy megpróbálnak segíteni, példát mutatni másoknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK