2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Piacot a zalai boroknak

2012. szeptember 23. vasárnap, 11:45
Címkék:

Négy nagy pincészet és két borászati szervezet tagságával megalakult a Zalai Borturisztikai Klaszter a megyében – jelentette be Pál János bortanácsadó az alakuló ülést követő sajtótájékoztatón.

– A bortermelő területek hírnevének öregbítése, a megyében tevékenykedő borászok borainak népszerűsítése, közös piaci érvényesülés elérése országon belül és határon túl – említette a célok között. Ennek érdekében a meglévő borutak mellett új turisztikai borutakat szerveznek a borászatokhoz, borral foglalkozó cégekhez, szakemberekhez, erősítve a zalai borászok közötti összefogást. A zalai borkultúra megteremtése, kulturált borfogyasztás hirdetése szintén szándéka a szervezetnek.

– A klaszter olyan gazdasági szerveződés, mely közös minősítési rendszer kidolgozásával, közös termékek létrehozásával és szintén közös pályázatok elkészítésével képzeli el a szervezet munkáját – tette hozzá Czuczay Lilla, projektmenedszer. Elmondta továbbá, hogy a talajadottságoknak és a helyi hagyományos megművelésnek köszönhetően a zalai borok jó minőségűek, csak kevésbé ismertek. A klaszter hatékonyabb marketingmunkával ezen szeretne változtatni, nagyobb elismerést és nagyobb piaci részesedést kivívni a zalai pincészeteknek.

A borturisztikai klaszter négy pincészete közül a Cézár és Varga pincészet nevesítették egyelőre. A Zalai Borút Egyesület és a Zala Megyei Hegyközségi Tanács szintén tagja a szervezetnek, mely októberben tovább bővül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK