2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mindszenty- és Mansfeld-emlékjegy '56 évfordulójára

2012. október 22. hétfő, 08:16
Címkék:

Mindszenty József bíboros és Mansfeld Péter arcképével ellátott emlékjegyeket bocsát ki a Híd Numizmatikai Egyesület a forradalom 56. évfordulójának alkalmából, a jegyeladásból származó bevételt a közhasznú egyesület oktatási programjának fejlesztésére fordítják. A biztonsági papírra nyomott emlékjegyeket Horváth Kinga és Szabó S. Zsolt tervezte - tájékoztatta az MTI-t közleményben az egyesület. Az emlékjegyeket vásároló iskolákat a szervezet olyan bankjegygyűjteményekkel támogatja, amelyek kézzel foghatóan mutatják be a magyar fizetőeszközöket az 1848-49-es szabadságharctól kezdve a rendszerváltásig, továbbá az intézmények ingyenesen juthatnak hozzá olyan bankjegygyűjteményekhez, amelyekkel színesebbé tehetik az iskolai történelemoktatást.

mansfeld-56

Mint írják, az egyesület alapvető célja az ismeretterjesztés, az értékek megőrzése, kiállítások, ifjúsági és ismeretterjesztő programok szervezése. Általános és középiskolai oktatás keretében népszerűsítik a numizmatikát mint a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt, a történelmi időszakokat bankjegygyűjteményeken keresztül mutatják be.

A programokat befogadó tanintézmények részére az egyesület térítésmentesen bankjegygyűjteményeket adományoz és folyamatosan frissíti, bővíti ezeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK