2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mindenki politikus

2012. november 10. szombat, 15:39
Címkék:

Karácsony Gergely, a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti képviselője és frakcióvezető-helyettese volt meghívott előadója az ökopárt keszthelyi irodájában tartott fórumának. "A mindenki politikus" címmel meghirdetett rendezvény vendégeinek az országgyűlési képviselő a politika becsületének helyreállításáról beszélt.

Karácsony Gergely előadása


A politikus kérdésekre válaszolva kifejtette: a politizálástól való elfordulás a politizálás lehető legrosszabb formája, mert a döntések alakításában az is részt vesz, aki átengedi a döntés lehetőségét másoknak. Az elmúlt két évtizedben a politika becsülete, tekintélye nagyon kicsi lett, mert a köz dolgaival nem a legtisztességesebb, legbecsületesebb politikusok foglalkoztak. A döntés tisztességes lehetőségét most vissza kell adni az embereknek. A politika kultúráját népszerűsítendő olyan intézmények kellenek, amelyek visszavonzzák az embereket a politikához. A minőségi életre való törekvés az ember és a természeti környezetének maximális megbecsülését kell, hogy jelentse, teljes harmóniát kialakítva. A kormány most kiélezi a belső konfliktusokat, ahelyett, hogy csillapítaná ezeket. A kötelező regisztráció is az állampolgárok jogainak egyértelmű korlátozását jelenti, ami ellen az LMP határozottan fellép.

karcsony-gergely

Karácsony Gergely

Magyarország mára ugyan nagykorú lett, de sokan kiskorúnak látják. Nem elegendő a saját, vagy a családunk sorsáról dönteni, mert az egyéni boldogulás elképzelhetetlen akkor, ha a közösségi szempontok csak rosszul érvényesülnek. Hosszú távon minden közösség megérdemli a maga vezetőit, a politikai elitjét. A parlamenti többség visszaélt a történelmi esélyével, a bizalommal, hogy az országot kivezesse a válságból. A felhatalmazással nem éltek, hanem visszaéltek, ezért kell leváltani őket. A rengeteg tartalékkal rendelkező keszthelyi emberek élete is csak attól lehet jobb, ha nem vonulnak passzivitásba. Aktív állampolgári közösségek nélkül a politikusok könnyen letérhetnek a helyes útról Keszthelyen is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK