2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mesterházy Attila Egerszegen

2012. június 04. hétfő, 19:23
Címkék:

Kék és piros sátor alatt vagy másfélszázan, sör, bor és szendvicsek társaságában, néhányan arrébb a céllövést gyakorolják, és nyugodtan bírálhatták a jelenlegi hatalmat - pillanatkép az MSZP egerszegi szervezetének a városi ifjúsági és sportcentrumban megszervezett juniálisáról.

Párbeszéd a nemzetért az MSZP juniálisán

A rendezvény vendége Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke volt, aki a budapesti választmányi ülésről érkezett Zalaegerszegre. Kérdésre válaszolva röviden szólt az ülésen elfogadott, 2014-ig szóló stratégiájukról. Mint mondta, a széleskörű közvélemény-kutatásuk tapasztalatain alapulva elsősorban az emberek egzisztenciális, hétköznapi problémáira összpontosítva kívánnak szavazókat szerezni. "Kisemberpártiság", baloldali karakter, a mindennapi élet jobbá tétele áll stratégiájuk középpontjában. Nyilvánvalóvá kívánják tenni, hogy lehet változtatni, a jelenlegi hatalmat le lehet győzni, amit alátámaszt, hogy a Tárki közvélemény-kutatása szerint a biztos pártválasztók körében már utolérték a Fideszt.

mesterhazy

Mesterházy Attila (középen) a választási programjuk alapjairól is beszélt

Az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján a "Párbeszéd a nemzetért" vitairatuk főbb elgondolásait ismertette. Mint mondta, ez a konzultációs anyag még nem választási program, de annak mindenképpen megalapozója. Ezzel akarják jelezni, nem csak saját véleményüket fogalmazzák meg, hanem kíváncsiak mások elgondolásaira is. A megszorítások, adóemelések helyett munkahelyteremtésre, gazdasági növekedésre kívánják helyezni a fő hangsúlyt. Ehhez be kell indítani a gazdaság motorjait, bár a nehézségekben nem teljesen Orbán és Matolcsy a bűnös, de gazdaságpolitikájuknak nagy a szerepe abban, hogy nem növekedésre, hanem zsugorodásra, recesszióra számíthatunk, nő a szegénység, a munkanélküliség, komoly gondokkal küszködnek a kis- és középvállalkozások. A költségvetési tételek átcsoportosítását elkerülhetetlennek tartják, hiszen mintegy 200 milliárd forintot költ a kormány értelmetlen, felesleges, vagy luxusberuházásokra, akkor, amikor az egészségügyi dolgozók béremelésére mindössze harmincmilliárd forint jut, a pedagógusokéra pedig semmi.

Szeretnék jó előre megmondani, mire számíthat a magyar állampolgár, amennyiben az MSZP ismét hatalomra jut.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK