2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Menhely a buszállomáson

2012. augusztus 22. szerda, 05:57
Címkék:

A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely információs és adománygyűjtő napot tartott a megyeszékhelyi autóbusz - állomáson. A cél, minél inkább megismertetni az állatotthont a lakossággal, illetve adományt, tápot gyűjteni a négylábúaknak. A meleg nyári napon megállító táblák hívták fel a figyelmet az információs napra. 

menhely 1

Németh Tamás, a program ötletgazdája, a menhely munkatársa, három önkéntessel együtt válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Mint mondta, első alkalommal vonultak ki a forgalmas zalaegerszegi autóbuszállomásra, mivel a mai gazdasági viszonyok mellett mindenféle reklámozási lehetőséget meg kell ragadni a civil szervezeteknek.

Kutyát, a helyszín miatt nem hozhattak magukkal, mint ahogy egyébként teszik hasonló megmozdulásokkor. A nyáron például céges családi napokon voltak jelen több alkalommal, hogy a gyerekek és kutyák barátságát erősítsék.

- Az idei nyár viszonylag nyugodtan telt a tavalyihoz képest, amikor is ijedtséget szült az ebadó bevezetésének híre és szinte mindennap került hozzánk kutya. 2013. januártól a chip lesz kötelező, reméljük, ez nem vált ki hasonló reakciót. Jelenleg 140 kutya van nálunk–mondta Németh Tamás, majd hozzátette, bár több mint 20 éve azonos helyen látják el a gazda nélkül maradt állatokat, mégis még mindig akadnak, akik nem tudnak a menhely létezéséről.

menhely 2

Németh Tamás

- Fontos, hogy ismerjenek minket, jöjjenek látogatni, kutyát sétáltatni, önkéntesnek, de szívesen fogadjuk a tápadományokat is, amiből a napi szükséglet átlagosan 50 kilogramm körüli. Nyitva tartásunk 10-16 óra között van, tehát hosszabb, mint a korábbi években. Ősztől újra számítunk a Teleki-kollégium önkénteseire. Segítőink közül szeretném kiemelni Budavári Szilviát, aki nagy önzetlenséget tanúsítva egész nyáron nálunk dolgozott.

Legközelebbi nyílt napunk október 4-e az állatok világnapja környékén lesz. Addig is folyamatban van a "kutyák szülinapja" elnevezésű kampány, amire továbbra is várjuk a szíves felajánlásokat–sorolta a legfrissebb információkat Németh Tamás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK