2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megszületett a megállapodás a járásokról

2012. október 13. szombat, 08:34
Címkék:

Az országban elsőként Zala megyében állapodott meg a kormányhivatal a 258 településsel a járási központok létrehozásáról, a feladatokról és a létszámról. A települések vezetőinek jelenlétében megtartott sajtótájékoztatón Rigó Csaba kormánymegbízott bejelentette: testületi felhatalmazással valamennyien aláírták a megállapodást. "Úgy állapodtunk meg, hogy egyetlen köztisztviselőnek sem kellett felmondani" - tette hozzá. Elmondta, a körjegyzőségeken belül párhuzamosan folytatták a tárgyalásokat az átadás-átvételről, és a felmerülő problémákat igyekeztek közösen megoldani.

jaras

Zala megyében hat járási székhely - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti, Letenye, Zalaszentgrót - került kialakításra, valamennyi hivatal elhelyezése és a törzshivatal létszámának megállapítása megtörtént. A legnagyobb létszámú a zalaegerszegi (Kazinczy tér 4.) járási hivatal lesz 98 fős létszámmal. A hat önkormányzattól 310 köztisztviselőt vesznek át, a hat járási hivatalban összesen 570-en dolgoznak majd.

A 2013. január elsején felálló járási rendszer kialakításának célja, hogy további kormányablakok nyíljanak és hatékony, ügyfélbarát közigazgatási rendszer valósuljon meg. A közösségi, helyi jellegű feladatok továbbra is az önkormányzatoknál maradnak, ugyanakkor azok az állami feladatok, melyek egységes szemléletmódot kívánnak, a járási hivatalokhoz kerülnek. 2013 év végéig szeretnének kormányablakot nyitni Hévízen, Zalakaroson, Zalalövőn és Pacsán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK