2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Körzeti orvosi rendelőkomplexum épült Zalaegerszegen

2012. szeptember 20. csütörtök, 15:44
Címkék:

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) pályázatán 50 millió forintos európai uniós támogatást nyert Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Mátyás király utca - Május 1. utca sarkán épülő körzeti orvosi rendelőkomplexumra. A kivitelezési munkák 2012. február 27-én indultak.

rendelo 1

Műszaki bejárással egybekötött projektzáró a Mátyás király utcában

A megyeszékhelyi Zárda utcai orvosi rendelők minden szempontból elavultak, a mai kor elvárásainak megfelelő rekonstrukciójuk szinte lehetetlen volt. Ezért a Mátyás király és Május 1. utcák sarkán, a régi rendelőktől körülbelül 150 méter távolságra épült fel az új, modern komplexum, mely gyermekorvosi- és körzeti orvosi rendelőt egyaránt magába foglal.

rendelo 2

A műszaki bejárással egybekötött projektzárón Boros László, a Dunántúli Magasépítő Kft. ügyvezetője, a kivitelezőt képviselve elmondta: a négyszemközti orvos-beteg találkozást lehetővé tévő helyiségek kialakításával, a minőségi betegellátás feltételeinek megteremtésével négy egységes (2 felnőtt, 1 gyermek illetve 1 védőnői szolgálat) korszerű, hatékony ellátást nyújtó háziorvosi rendelőkomplexum jött létre.

Az önkormányzat részéről elhangzott: ellátandó körzetek és praxisok száma változatlan maradt, a beruházás eredményeként az egészségügyi szolgáltatás egyenlő esélyű elérhetősége maradéktalanul teljesült.

rendelo 3

A fejlesztés során megvalósuló komplex akadálymentesítés lehetővé teszi, hogy valamennyi fogyatékkal élő, az esélyegyenlőség elve alapján hozzáférjen az alapellátási praxisok közszolgáltatásaihoz. Az épületet egyrészt minden irányból kerekesszékkel is meg lehet közelíteni, a látássérülteknek és vakoknak pedig a speciális Braille-írás segíti az eligazodást. Ez egyébként a város 2007. évben elfogadott esélyegyenlőségi programjának egyik központi célkitűzése is.

rendelo 5

A 128,5 millió Ft projektköltségű, közel 40 százalékbanban államilag támogatott új orvosi rendelőkomplexum 323 négyzetméter alapterületen valósult meg, és az épülethez parkoló is létesült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK