2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kiváló minősítést kapott az Egerszeg Fesztivál

2012. október 18. csütörtök, 11:18
Címkék:

Kiváló minősítésű művészeti fesztivállá nyilvánította a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítő Program Szakmai Intéző Bizottsága az Egerszeg Fesztivált - tájékoztatta szerkesztőségünket Tompagábor Kornél fesztiváligazgató, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

A zsűri huszonkét szempont szerint vizsgálta a fesztivált. Többek között figyelték az egyediséget, a programszerkezetet, az újító hajlamot, a hangulatot, a nemzetközi jelenlétet, a nemzeti értéket és a lokalitást. De a kommunikációs és marketingmunka, a környezettudatosság és a technikai feltételek is fókuszba kerültek.

A bírálóbizottság szerint a szervezők a régióban értékes, hagyományteremtő programot honosítottak meg. Az idei fesztiválon példamutató volt a kiállítók, vásározók kínálata, színvonalas és változatos programokból lehetett válogatni. A kísérőrendezvények pedig fontos környezeti, egészségügyi és társadalmi problémákra hívták fel a figyelmet. A 2008-as beköltözés óta a fesztivál igazi közösségi térré változtatta a belváros utcáit. A testvérvárosok intenzív kulturális jelenléte mindezeken túl, pozitív hatást gyakorol a gazdasági együttműködésekre is.

zegfeszt

Pillanatkép az idei fesztiválnyitó műsorból. (A képen a debreceni ORT-IKI utcaszínház művészei.)

A zsűri, a fesztivál legnagyobb erősségének a marketing és PR munkát, a program helyi értékeit (helyi közösség bevonása, közösségi programok) és a szervezést tartja. Értékelték, hogy a programok összeállításánál Zala megye szerepelt az események középpontjában; közel 1000 fő helyi művész, alkotó, közreműködő mutatkozott be a tíz nap alatt. További erényként jelent meg az értékelésben, hogy a fesztivál a hazai fellépők mellett határon túli, nemzetközi előadókat is megismertet a közönséggel. A rendezvény mind a négy érzékszervre hat: a látvány, az ízek, a zene és a tapintás fontos részét képezik a programfolyamnak.

A bizottság úgy látja, hogy az Egerszeg Fesztivál a legtöbb újítást a kiegészítő programokkal, a társadalmi nevelő, "érzékenyítő" funkcióival mutatta fel. A program lényeges eleme volt, hogy a szórakoztatás, közönségnevelés mellett felhívja a figyelmet a környezeti, társadalmi tudatosságra is.

A kiváló minősítés három évre szól.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK