2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Kik támadják Magyarországot és miért?”

2012. július 22. vasárnap, 09:26
Címkék:

Washington miért készült a magyar miniszterelnök megbuktatására? A magyar baloldal miért támadja az országot az Európai Unióban? Tóth Gy. László, Zárug Péter Farkas politológusok valamint Lentner Csaba, közgazdász professzor ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a "Kik támadják Magyarországot és miért?" című közelmúltan megjelent kötetükben.

Könyvbemutató és lakossági fórum Zalaegerszegen

Az érdeklődők a válaszokat a szerzőktől ismerhették meg a könyvbemutatóval összekötött lakossági fórumon, melyet a Zalai Polgári Körök Egyesülete szervezett Zalaegerszegen, a helyi Fidesz-irodában. Előtte sajtótájékoztatót tartottak, melyen Vigh László, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője, a zalaegerszegi választókerület elnöke házigazdaként köszöntötte a megjelenteket.

A három részre tagolódó könyv születéséről Tóth Gy. László beszélt. Mint mondta, tanulmányában idézetekkel és dokumentumokkal támasztja alá, hogy a környező országokkal szemben a magyar baloldal tradicionálisan nemzetellenes. Hangsúlyozta, amit Göncz Kinga szocialista képviselő és társai művelnek az európai parlamentben, az nemcsak Orbán ellenes, hanem nagyban sérti hazánk nemzeti érdekeit. Emiatt "a kesztyűt fel kell venni", az uniós tagságot azonban csak addig szabad fenntartani, amíg az Magyarország számára előnyös.

– Szakítanunk kell a hagyományos atlantista integrációval, kelet felé kell nyitnunk. Független országként diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat kell kiépítenünk olyan feltörekvő birodalmakkal, mint Oroszország, Kína, India, Törökország és Brazília. Nem véletlenül járt Orbán Viktor Kazahsztánban és Azerbajdzsánban. Ugyanakkor meg kell találni a kényes egyensúlyt az unióval és Németországgal tovább kell ápolni a tradicionális kapcsolatokat – jegyezte meg.

Tóth Gy. László szerint Washington gyarmatként kezeli hazánkat, ránk akarja erőltetni azt, amit ők liberális demokráciának neveznek. Ezzel szemben a képmutató Amerikát csakis a birodalmi érdekei vezetik, ezért támad meg más országokat.

A politológus beszélt korábbi állításáról is, amit tanulmányában dokumentál, miszerint Magyarország ellen puccskísérlet készült 2011 szeptembere és 2012 februárja között. Jól kitalált forgatókönyv szerint akarták megbuktatni Orbán Viktort, ahogy a görög és az olasz miniszterelnökkel is tették. A cél az volt, hogy a helyére ültessék Bajnait vagy Bokrost. Mindebben segítséget nyújtott Charles Gati (magyar származású politológus) és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, akik támogatást adtak a Johns Hopkins Egyetemen "kitalált", Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítványnak és a Milla csoportnak magyarellenes tevékenységükhöz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK