2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jótanácsok a méltó ünnepléshez

2012. október 31. szerda, 09:58
Címkék:

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - számítva a temetőbe kilátogató állampolgárok segítő együttműködésére - szeretnék a szeretteinkre való megemlékezéseket biztonságosabbá tenni. Ennek érdekében néhány jó tanáccsal látják el a temetőkbe látogató emlékezőket, valamint ezúton tájékoztatnak a megemlékezés miatt életbe lépő forgalmi rend változásokról. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben kérnek mindenkit, hogy mielőtt elindulna, gondosan tájékozódjon a tervezett útvonallal, várható időjárási viszonyokkal kapcsolatban. Nagyobb forgalomkorlátozásra csak Zalaegerszegen kell számítani.

temeto

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült a Mindenszentek és Halottak Napjára



November elsején és november másodikán 12 órától 20 óráig a Kiserdei út forgalmát egyirányúsítják a Kaszaházi úti körforgalom irányába a Füzike utcától a körforgalomig. A fenti időtartamban megállási tilalom vonatkozik a Kakukkfű utca - Ságodi út és Füzike utca által határolt szakaszára, valamint a Füzike utca teljes hosszára annak érdekében, hogy az 5-ös számú helyi járat a módosított útvonalon zavartalanul közlekedhessen. A Kiserdei út és Füzike utca kereszteződésében, valamint a Kiserdei út és Kaszaházi körforgalomban rendőr fogja irányítani a forgalmat.

A temetői parkoló mellett a Kiserdei út mindkét oldalán lehetőség lesz a várakozásra, az 5-ös számú helyi járat ideiglenes megállója ideiglenesen a Füzike utca kereszteződésében lesz a város felől érkezők részére. Az 5-ös jelű helyi járat így a Kaszaházi út - Ságodi út - Kakukkfű utca - Füzike utca - Kiserdei út - Gébárti út - Ságodi út útvonalon, míg a temetői járat - körjáratként - a Kaszaházi út - Ságodi út - Kiserdei út - Kaszaházi út érintésével közlekedik.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy Nagykanizsán a temető körüli utcákban csatornázási munkálatok folynak, ezért a Tripammer utcában nem lehet parkolni. Erre figyelemmel arra kérik a látogatókat, hogy lehetőleg gyalogosan közelítsék meg a temetőt.

Javasolják továbbá, hogy az utazás előtt mindenki ellenőrizze gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat. Bár ezeknek a gumiabroncsoknak a használata nem kötelező, ugyanakkor +7 Co alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérik, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjünk, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, és sűrűségét is vegyük figyelembe.

A megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyen részt minden közlekedő a közúti forgalomban és tartsuk be a közúti előírásokat.

A négynapos ünnep alatt a temetőkben és a sírkertek környékén nemcsak rendőrök, hanem polgárőrök és kortárssegítők is azon dolgoznak, hogy az állampolgárok biztonságban, méltóképpen emlékezhessenek halottaikra.

Végül néhány jó tanács, hogyan ne váljunk áldozattá:

- Ne tegyük ki a közösségi oldalakra, hogy elhagyjuk lakásunkat, nem vagyunk otthon!

- Minden esetben zárjuk be az ajtókat, ablakokat, még akkor is, ha csak rövid időre távozunk el otthonról!

- Feleslegesen, szembetűnő helyen viselt nagy értékű ékszereket és egyéb tárgyakat ne vigyen magával a temetőbe. Fordítson kiemelt figyelmet értékeire, ne tegyen egy helyre pénztárcát, hitelkártyát, iratokat, mobiltelefont.

- Vigyázzunk a pénztárcánkra, iratainkra, lehetőleg tartsuk azokat a ruházatunk, vagy a táskánk belső zsebében.

- Figyeljünk a trükkös lopásokra, abban az esetben, ha bármilyen okból kiszállunk az autónkból, mindig gondosan zárjuk be! Az elkövetők gyakori módszere, hogy azt jelzik, hogy lapos a gumi, vagy nyitva van a csomagtartó, és így érik el, hogy a gépkocsivezető kiszálljon az autóból, hogy meggyőződjön a hibáról, eközben az elkövető társa kifosztja a gépkocsit.

- Jó megvilágított helyen parkoljunk!

- A kerékpárunkat is gondosan zárjuk le!

- Kézitáskát, csomagot ne hagyjunk az utastérben!

- Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget személyesen, vagy a 107-es segélyhívó számon!

"Végezetül kérünk mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hogy az ünnep méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyünk részt a közúti forgalomban és tartsuk be a közúti előírásokat!" - áll a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK