2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jönnek a járási tankerületek

2012. október 09. kedd, 16:28
Címkék:

Az oktatási rendszer átalakításáról, a szeptember elején felállt Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkájáról, és a jövő év elején induló járási tankerületek feladatairól kaptak tájékoztatást a közelmúltban a megye polgármesterei, önkormányzati képviselők, és az oktatási intézmények vezetői. A megyei kormányhivatal Zalaegerszegen, az Ady moziba szervezett rendezvényén Marekné dr. Pintér Aranka, az intézményfenntartó központ megbízott elnöke számolt be az állami intézményfenntartás kialakításának aktuális kérdéseiről. Elhangzott: a járásokhoz igazodva 198 tankerület jön létre az országban a jövő év elejétől.

isi

Az iskolákban nem okozhat fennakadást az átállás

Mint ismert az általános és középiskolák átkerülnek az államhoz, így a közoktatás szakmai irányítása a Klebelsberg központhoz és a járási tankerületekhez fog tartozni. A tankerületek élére igazgatói pályázatot írtak ki, az új vezetők november elsején állnak munkába. Ettől az időponttól kezdődik a az intézményekben az átadás-átvétel és az igazgatók felkészítése az új feladatokra. Marekné dr. Pintér Aranka hangsúlyozta, az iskolák életében nem lehet fennakadás az átállás miatt, sem a pedagógusok, sem pedig a diákok nem érezhetik meg a váltást. A pedagógusok a tankerületeken keresztül kapják majd a bérüket, a technikai személyzetet az önkormányzatok fizetik majd, amennyiben a település működtetni az intézményeket. Az iskolai étkeztetés is a helyi önkormányzatok feladata marad.

Zala megyében a hat járáshoz igazodva hat tankerület jön létre, ezek közül a zalaegerszegi, megyeközponti tankerületnek a többihez képest többletfeladatai lesznek. Nemcsak a területéhez tartozó általános-és középiskolák munkájával foglalkozik, hanem a megye összes szakképző intézményével, kollégiumával.

"Első a gyermek és a szülők érdeke" - ezt már Rigó Csaba tette hozzá a fórumon. A kormánymegbízott bízik abban, hogy az átállás sikeres lesz, mert közös érdek az új rendszer jó működtetése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK