2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jobbik sajtótájékoztató Keszthelyen

2012. július 26. csütörtök, 11:01
Címkék:

"Lokálpatriotizmus kontra valóság, avagy néhány szó a keszthelyi strandokról" címmel tartott sajtótájékoztatót a Libás strand nyugati bejáratához közel Selmeczy Zsuzsanna helyi önkormányzati képviselő. A Jobbik Magyarországért Mozgalom városi alapszervezetének elnökét a helyszín kiválasztásakor az motiválta, hogy rávilágítson: felettébb aggályos, hogy a Libást vállalkozásba adták.

Strand- bérlet, belépő, üzemeltetés

A VÜZ Kft. megmentését a város - szerinte-úgy kezdte, hogy a nyereséges ágazatokat (hulladékszállítás, strandüzemeltetés) kiszervezte, amit a Jobbik veszélyes iránynak tart, mert az efféle szolgáltatásprivatizáció baljóslatú útra visz.

A képviselő örömének adott hangot, hogy sikerült a város több strandjának elnyernie a Kék Hullám minősítést, továbbá, hogy eltörölték a városi magisztrátus által is sérelmezett sétálójegyet, valamint a Helikon strand iszap -és mederkotrása is javarészt megtörtént. Mindemellett a strandbelépőjegy árak is csökkentek 100 forinttal és július derekáig 546 fő vásárolt West Balaton kártyát, amivel féláron lehet a belépőt megváltani. A zalai Balaton-part szinte valamennyi településén viszont a strandra ingyen mehetnek be a helyi lakosok, a Gyenes-kártya birtokosai ugyancsak díjfizetés nélkül látogathatják a fürdőhelyeket, és számukra a parkolásért sem kell fizetni. Ezzel szemben a keszthelyi városi strand mellett csupán egy díjfizetés nélküli övezetet jelöltek ki, és itt a helyi strandbérletek ára is emelkedett. Mint mondta: aggasztó, ellentmondásos és a törvényesség határait súrolja az is, hogy a városi kezelésben lévő strandok üzemeltetéséről szóló helyi rendeletét elfelejtették módosítani, így abban jelenleg is a kisebb összegek szerepelnek, ami felveti azt, hogy a polgárok akár díjkompenzációt is kérhetnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK