2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Járásokról, légimentés-bázisról

2012. június 18. hétfő, 06:21
Címkék:

A Zala megyei közgyűlés legutóbbi ülésén a közigazgatás folyamatban lévő átszervezéséről, a járások kialakításáról és feladatairól adott tájékoztatást Rigó Csaba kormánymegbízott. Zalában 2013 január 1-től hat járási székhelyen kezdődik meg a munka: Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen, Lentiben, Letenyén, és Zalaszentgróton. Minden járási székhelynek már kiépült államigazgatási infrastruktúrával kell rendelkeznie.

A megyei közgyűlés legutóbbi üléséről


A kormánymegbízott szólt arról, hogy a járás az államigazgatás legkisebb területi egységeként kerül kialakításra. Ezzel az állam nem új feladatot hoz létre, hanem az önkormányzati szervek által ellátott államigazgatási feladatokat működteti más szervezeti formában. A járások kialakításáról szóló koncepció vitája során a zalai polgármesterek is véleményt, és kérést fogalmaztak meg. Ezek alapján Pacsa és Zalaigrice a keszthelyiből a zalaegerszegi járásba, Zalaszabar a keszthelyiből a nagykanizsaiba, Gutorfölde, Csertalakos, Szentpétervölgye a lenti járásból a zalaegerszegi járásba, Petrivente a nagykanizsaiból a letenyeibe kerül. Míg Ligetfalva a zalaegerszegiből a keszthelyi járásba fog tartozni.

Nem támogatta a kormányhivatal Nova község lentiből a zalaegerszegi járáshoz történő átcsatolását, továbbá a zalakarosi járás kialakítását. Rigó Csaba hangsúlyozta: a parlament előtt lévő törvényjavaslatot jelentős számú módosító indítvány érinti, így változások is elképzelhetők a végső döntésnél.

A légimentő-bázisok helyszíneinek átszervezéséről szóló, a sajtóhírek szerint Zala megyét kedvezőtlenül érintő javaslatot megismerve a megyei közgyűlés úgy döntött, az illetékes miniszterhez fordul a Sármelléken működő bázis változatlan formában való működésének megőrzése érdekében, és nem támogat semmiféle ezzel ellentétes kezdeményezést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK