2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húsvéti kavalkád a Göcseji Falumúzeumban

2012. április 07. szombat, 16:43
Címkék:

Húsvéti kavalkád címmel egésznapos rendezvényre várják a látogatókat húsvét hétfőn Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. Ezen a napon megelevenednek a porták; a kávási ház előtt folklórműsorokat tartanak, hagyományőrző együttesek húzzák a talpalávalót, a hosszúház ügyességi játékok, a zalalövői hajlított ház pedig kézművesbemutatók helyszíne lesz; üvegművesség, tojásfestés, viaszolás vagy karcolás közül lehet választani, de csuhéból, fonalból nyuszikat is lehet készíteni.

 husvet1

(A felvétel a 2001. évi rendezvényen készült.)

Molnárné Raposa Irén PR-osztályvezető elmondta, a kálócfai ház portáján a Zalaegerszegi Galamb és Kisállat Egyesület tart kisállatbemutatót, de igény szerint arról is tájékoztatják az érdeklődőket, hogyan kell az állatokkal bánni, mire kell odafigyelni, ha madarat, nyuszit vagy éppen rágcsálót tartanak otthon.

A helyi tájfutóklub tojáskereső tájfutóversenyt rendez a falumúzeum és az Olajipari Múzeum területén, és nyusziszépségversenyt is hirdetnek. A múzeum az ünnepek után befogadja azokat az ajándék húsvéti tapsifüleseket, amelyeknek gondozását otthon nem tudják megoldani.

Az ide húsvéti kavalkád több apró részletből áll össze. Tavaly támogatott volt a rendezvény, idén viszont kevesebb pénz jut a programokra, így "kis pénz, kis locsolás" lesz a mottó - fogalmazott Kaján Imre igazgató.

Kifejtette, hogy a "recesszió elérte ezeket a programokat is", ezért a tervek szerint az intézmény az egyik rendezvény bevételéből finanszírozza majd a következőt. Ugyanakkor növelni szeretnék az intézmények látogatottságát, ezért a falumúzeum programjaira váltott jegyek például érvényesek lesznek a Göcseji Múzeum kiállítására is. A csoportos és családi jegyek mellett bevezették az igazgatóság összes intézményére - három múzeumba és két kiállítóhelyre - szóló kombinált jegyet. A kismamák sétálóbérletet is válthatnak, így gyermekeikkel a teljes nyitvatartás alatt látogathatják a falumúzeumot.

A múzeum kis lépésekben halad előre - hangsúlyozta az igazgató. Beszámolt arról is, hogy sikerült kicserélni az egyik elkorhadt fahidat. A szezonnyitó rendezvényen - Gyümölcsoltó Boldogasszony Napján - részt vett a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területi mérnöke is, akivel sikerült megállapodni a híd rekonstrukciójáról. Így a múzeumnak csak a munkagép szállítását kellett kifizetni, és a tervek szerint a húsvéti kavalkádra megépül a korlát is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK