2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hátrányos helyzetű munkanélküliek elhelyezkedését segítik

2012. június 26. kedd, 06:05
Címkék:

Mintegy 183 millió forint európai uniós támogatással, többszörösen hátrányos helyzetű tartós munkanélküliek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját elősegítő program indul a zalaegerszegi kistérségben - közölte Molnár Máté, az Első Magyar-Dán Termelő Iskola Alapítvány programigazgatója.

A konzorciumi partnerek (a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás és a Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglalkoztatási Nonprofit Kft.) a 21 hónapos projekt támogatási összegét a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán nyerték el.

A programba 150, álláskeresési járadékra vagy segélyre nem jogosult, 18-62 év közötti embert kívánnak bevonni. Az elvárt eredmény, hogy közülük minimum 90-en el tudjanak helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. Félszázan 12 hónapos OKJ képzésben vehetnek részt; 15-15 személy számára kőműves és szerkezetlakatos, 20 ember részvételével pedig szociális gondozó és ápoló képzést indítanak. A résztvevőket júliusban választják ki.

A képzések augusztusban kezdődnek el Zalaegerszegen, az Első Magyar-Dán Termelő Iskola Alapítványnál. A résztvevők ingyenesen kapnak taneszközöket és munkaruhát, utazási költségtérítést és havi 70 ezer forint képzési támogatást is biztosítanak számukra.

Az Életút iroda személyre szabott, pszichoszociális és mentális támogatást nyújt a projektben résztvevőknek, de feladatuk a képzésből és a fejlesztő tevékenységből kilépők utógondozása is.

A projekt célja a zalaegerszegi kistérségben élő, többszörösen hátrányos helyzetű, alulképzett, szakmával nem, vagy a munkaerőpiacon eladhatatlan szakmával rendelkező, a közmunka vagy közcélú foglalkoztatási programokból ki, vagy oda be sem került munkanélküliek segítése, visszavezetése a munka világába - foglalta össze Molnár Máté.

Az Első Magyar-Dán Termelő Iskola Alapítvány közel két évtizedes működése során belföldi és nemzetközi pályázatokon nyert forrásokból finanszírozza a közhasznú tevékenységet. Programjaikba eddig 1614 embert vontak be. A képzésekre beiratkozottak 96 százaléka tett sikeres vizsgát, míg a középfokú szakmai végzettséget adó oktatásokon ez az arány 94-95 százalék volt. A végzettek 80-85 százalékát sikerült be-, illetve visszajuttatni az elsődleges munkaerő-piacra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK