2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyerekrajzok Japánban

2012. június 16. szombat, 11:13
Címkék:

Egy tucat tehetséges diákot jutalmaztak a zalaegerszegi városházán. Balaicz Zoltán alpolgármester és Szemes Péter, a Japán-Magyar Baráti Társaság zalaegerszegi tagozatának elnöke azoknak a gyerekeknek adott át díjat, akik tavaly ősszel festményeikkel részt vettek, és nyertek a japán Toyama megyei művészeti fesztiválon, majd azt követő gyermekfesztiválon.

Díjazták az egerszegi diákokat

Mint ismert 2011 tavaszán alakult meg Zalaegerszegen a két nemzetet összekötő baráti társaság. Azóta szerveztek már Japán Napokat a zalai megyeszékhelyen, a Griff Bábszínház János vitéz című előadása pedig meghívást kapott a szigetországba.

A rajzpályázatot a japánok javaslatára tavaly nyáron hirdette meg az önkormányzat az általános iskolások körében. Mint azt Szemes Péter elmondta, nagyon sok rajz és festmény érkezett, ebből egy zsűri választotta ki azt a tíz alkotást, melyek részt vehettek a japán fesztiválokon. Külön öröm, hogy az erős, nemzetközi mezőny ellenére (többek között Bahrein, Kína, Brazília, Dél-Korea, Oroszország és hazánkból még Hajd-Bihar megye is részt vett a fesztiválon) mind a tíz alkotás nyert, sőt két zalaegerszegi mesét is díjaztak a japánok, melyeket lefordítottak és egy mesekönyvbe meg is jelentettek.

japan

A képzőművészeti pályázat aranyérmese Horváth Anita (Ady-iskola) lett. Ezüstérmet Schneider Anna (Ady-iskola), bronzérmet pedig Németh Glória (Ady-iskola) kapott. Díjat vehetett át továbbá: Vernarelli Laura, Takács Eszter, Varga Virág, Nagy Bálint, Gergály Nóri (Ady-iskola tanulói), valamint Rosta Hella és Wollein Ferenc (Eötvös-iskola). A mesepályázat nyertesei Vizy Benedek és Nagy Henrietta (Eötvös-iskola) lettek.

A festmények a Toyama Megyei Gyermekművészeti Intézetben kerültek végső elhelyezésre. A rajzpályázatot a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezi a város. A szabad témájú, 40x55 centiméteres nagyságú alkotásokat július 6-án 12 óráig lehet a polgármesteri hivatal művelődési osztályán benyújtani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK