2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Feldíszítették a város karácsonyfáját

2012. november 29. csütörtök, 18:52
Címkék:

Az első adventi hétvégére felállították és feldíszítették a Zalaegerszeg karácsonyfáját. A hagyományokhoz híven a városháza előtti téren díszeleg a több mint 10 méter magas ezüstfenyő, melyet ezúttal a Gyimesi út 3. szám elöl vágtak ki. A fát az ott élő család ültette harminc évvel ezelőtt, ám mára akkora lett, hogy belegabalyodott a vezetékekbe, emiatt el kellett távolítani. A fenyőt idén a Liszt-iskola diákjai és pedagógusai díszítették fel november 29-én délelőtt. Az általuk barkácsolt százhúsz - több féle mintájú és méretű - dísz parafából készült, így valószínűleg jól bírja majd az időjárás viszontagságait. Zalaegerszegen 1990 óta áll karácsonyfa a városközpontban az adventi hetekben.

fenyo-diszites 1

120 díszt helyeztek el a diákok (Fotó: pP)

Az első ünnepi fenyőt Klagenfurt polgármestere - Leopold Guggenheimer - küldte Karintiából, ajándékként. Akkor még a Dísz téren állt a fa, majd a következő évektől már a városháza előtti téren kapott otthont.

fenyo-diszites 3

A Liszt-iskola diákjai készítették a díszeket (Fotó: pP)

Nemcsak ez a tér öltözött díszbe, hanem már a Kossuth Lajos utcára és a polgármesteri hivatal épületére is felkerültek az ünnepi fények. A Dísz téren már nyitva áll az Aranykapu, ahol különféle árusok kínálják portékáikat. A következő hetekben több programra is sor kerül az Advent jegyében. A Kvártélyház udvarán pedig kézművesvásárral találkozhat a betérő.

kari-fenyek

Ünnepi fénybe öltözött a megyeszékhely (Fotó: Zavilla)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK