2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ellenzéki tiltakozás a trafikok ellen

2013. július 02. kedd, 19:03
Címkék:

A trafiknyitás hivatalos napján, július elsején tartott demonstrációt Zalaegerszegen a Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt 2014 Mozgalom helyi szervezetei. A volt ruhagyár sarkán egy bezárt Trafik és egy új nemzeti dohánybolt közötti területen tiltakoztak az ellenzéki pártok több transzparest - "Fideszes zsebek tele dohánnyal", "Elitéljük, mert káros ez a politika", "A Fidesz súlysosan károsítja Ön és környezete megélhetését" - is felmutatva. A demonstráción közel hatvanan vettek részt.

Dr. Balogh Miklós, a DK választókerületi elnöke sérelmezte, hogy a "trafikmutyi" következtében olyanok veszítették el a munkájukat, aki több évtizede működtettek trafikot, és kiváló pályázatot nyújtottak be. Szerinte az Orbán - kormány azt hiszi, mindent megtehet a kétharmadával. Ez káros politika, amit elítélnek. A politikus emlékeztetett a magánynyugdíj államosítására, a munkanélküliek helyzetére, a diplomások röghöz kötésére, a földbérleti ügyekre. Azt mondta, olyan döntéseket hozott az elmúlt években az Orbán - kormány, amelyet egyetlen európai ország sem engedhetne meg magának.

Major Gábor, az MSZP zalaegerszegi elnöke azt rótta fel, hogy helyi fideszes politikusok döntöttek arról, ki nyerhet a trafikpályázaton. Jelezte önkormányzati képviselő is van a nyertesek között.

Felszólalt még a demonstráción Góra Balázs megyei alelnök és Baracskai József országgyűlési képviselő (DK) is. Arról beszéltek, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell győznie az embereket arról, hogy a fideszes kormány gazdasági maffiát épít ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK