2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Eddig csak figyelmeztettek

2012. június 14. csütörtök, 19:07
Címkék:

A gyermekjóléti, gyermekvédelmi-és szociális szolgáltatások ellenőrzése során szerzett tapasztalatokról számolt be sajtótájékoztató keretében Rigó Csaba kormánymegbízott és dr. Egyed Csaba a szociális és gyámhivatal vezetője. A 2011 június 30-ig a területileg illetékes jegyzők hatáskörébe tartozott működési engedélyezési eljárások a megyei kormányhivatalok szociális és gyámhivatalaihoz kerültek múlt év július elsejétől.

Szociális, és gyermekvédelmi szolgáltatások ellenőrzése

Elhangzott: Zala megyében az önkormányzati, egyházi és az egyetlen magánszolgáltató tevékenységében komoly kivetnivalót, visszaéléseket nem találtak. Az apróbb hiányosságokra felhívták a figyelmet és az érintett szolgáltatók az észrevételeknek eleget tettek. Rigó Csaba arról szólt, hogy a finanszírozás átláthatósága érdekében a szolgáltatást nyújtó intézményeknek TAJ-szám alapú nyilvántartást kell vezetniük és naponta jelentést tenni munkájukról egy internetes szociális ágazati portálon. Ennek működését Rigó Csaba be is mutatta a sajtó képviselőinek. Hozzátette: az országban elsőként Zala megyében végeztek a működési engedélyek ellenőrzésével a határidő lejárta előtt.

Dr. Egyed Péter elmondta: a szociális és gyámhivatalhoz 2011 július 1-től 311 működési engedély és az azokhoz tartozó iratok kerültek a jegyzőktől. Ez összesen 607 szolgáltatást jelentenek a megyében. Míg 2010-ben összesen 58 alkalommal végeztek szolgáltatásokat érintő ellenőrzéseket, addig 2011-ben 208, 2012 első félévében pedig 199 helyszíni ellenőrzést is magában foglaló ellenőrzést végeztek a hivatal munkatársai.

Rigó Csaba az elmúlt hónapok munkáját, az ellenőrzéseket hatékonynak nevezte, és mint fogalmazott, amennyiben bárhol törvénytelenséget fedeznek fel a jövőben, a következmények nem maradnak el, és erről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK