2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bővült a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2012. június 07. csütörtök, 19:17
Címkék:

Optimális munkakörülmények teremtődtek a zalaegerszegi székhelyű Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az év eleje óta érvényben lévő bővített feladatkör ellátásához új ügyeleti és bevetésirányítási központ létesült, 620 négyzetméterrel bővítve a korábbi irodahelyiségeket. Június 6-án, az Országos Katasztrófavélemi Főigazagtóság főigazgatója, dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy jelenlétében avatták a Széchenyi téren, a korábbi Földhivatal irodáinak átalakításával létrejött helyiségeket. Az 55 millió forintos beruházást az országos szervezet finanszírozta.

kat.ved 1

Rigó Csaba kormánymegbízott elmondta, a katasztrófavédelem hatékonyabb munkavégzése életeket menthet, biztos kezekbe adták át az épületet, olyan szakembereknek, akik munkája, helytállása közmegbecsülésnek örvend. Doszpoth Attila alpolgármester hozzátette, technikailag jól felkészült a zalai állomány, éles helyzetben is bizonyította a csapat a megfelelő helytállást, s a jelen fejlesztéssel az irányítás feltételei is korszerűekké váltak. Ez utóbbi kapcsán Wéber Antal, a megyei szervezet igazgatója elmondta, a bevetési osztály informatikai fejlesztésen esett át, s a riasztások során számítógépes program ajánlja fel az emberi erőforrások és eszközök igénybevételének célszerűséget. Mivel egy helyen található a megyei szervek ügyelete, jobban átláthatóbbá válik a mentési szabad kapacitás. Megfelelő kapcsolatot tudnak tartani a hivatásos és az önkéntes tűzoltó egységekkel, a rendfenntartási - és a polgárvédelmi szervekkel.

Bakondi György a katasztrófavédelem múltjáról és várható jövőjéről szólt. Kiemelte azokat a napi veszélyt jelentő tényezőket a közlekedésben, áruszállításban, környezetszennyezés kapcsán, melyek indokolttá teszik a szervezet működését és fejlesztését.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK