2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bővítik az inkubátorházat

2012. június 25. hétfő, 08:09
Címkék:

Több fontos, Zalaegerszeg jövőjét meghatározó döntést hozott a város közgyűlése múlt heti ülésén. Mintegy félmilliárd forintos beruházással bővítik a inkubátorházat az északi ipari parkban. Gyutai Csaba polgármester sajtótájékoztatóján a képviselőtestület legfontosabb döntésének nevezte az ehhez szükséges önrész biztosítását.

Sporttámogatásokról is döntött a közgyűlés

A Városfejlesztő Zrt. 171 millió forint európai uniós támogatást nyert a beruházáshoz, a fejlesztéshez a város 80 millió forint önrészt biztosít, és kezességet vállal a cég hitelfelvételére is. A polgármester jelezte: a jelenlegi bérleti díjakkal számolva a beruházás várhatóan 10 év alatt megtérül. Az inkubátorház fejlesztés két részből áll. A jelenlegi működő technológiai központot bővítik, itt kisvállalkozások, induló vállalkozások számára biztosítanak helyet. A jelenlegi létesítmény mellett egy új inkubátorház is épül, több mint 3 ezer 500 négyzetméteren. Az építési telket a város már a múlt évben megvásárolta.

Megadta a tulajdonosi hozzájárulást a közgyűlés a Városgazdálkodási Kft-nek, hogy megvásárolhassa a Csipke Parkolóházat 95 millió forint plusz áfáért - tájékoztatott a polgármester, és hozzátette: ezt a vételárat tulajdonképpen már földhasználati díjként megkapta a város, amikor értékesítette a telket. A vásárláshoz a Városgazdálkodási Kft. 72 millió forint hitelt vesz fel. Ez a döntés szorosan kapcsolódik a belvárosi parkoló rendszer megváltoztatásához. A tervek szerint a Kossuth utcát sétálóutcává alakítják és ezzel kevesebb parkolóhely lesz a belvárosban. A Kosztolányi utca kétirányúvá változtatásával a város belső parkoló rendszere átalakul. A parkolóház szeptembertől lesz része a parkoló rendszernek, óránként 240 forintért lehet parkolni. Ugyanakkor a körülötte lévő - mintegy 70 - várakozóhelyek díját 360 forintra emelik.

A sajtótájékoztatón szólt a polgármester a városi rendőrkapitányság értékelő beszámolójáról. Mint fogalmazott, bár elégedettek a rendőrség munkájával, több kritika is elhangzott. Az elmúlt évben mintegy 20 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma, a nyomozási eredményességi mutató is csökkent. Mindezek ellenére a közgyűlés úgy ítélte meg, hogy a nagyvárások közül Zalaegerszeg az egyik legbiztonságosabb város.

Balaicz Zoltán alpolgármester a városi diákönkormányzat munkáját dicsérte és mint mondta a fiatalok által megfogalmazott kéréseket figyelembe, veszik munkájuk során. Ilyen volt a gördeszka-pálya kialakítása, és hogy vizsgálják egy Ifjúsági-tér kialakításának a lehetőségét is. A Hevesi Sándor Színház múlt évi munkájáról szóló beszámolójához az alpolgármester hozzátette: a képviselőtestület pozitívnak tartja a változásokat: emelkedett a bérletesek, és a nézők száma az elmúlt évadban.

Dr. Kovács Gábor jegyző elmondta: megalkották a tiltott, közösségellenes magatartásról szóló rendeletet. Törvényi változások tették ezt szükségessé. A rendelet fontos a normális együttélési szabályok betartása miatt, és aki ezt elmulasztja, júliustól bírságolható.

Sportegyesületek támogatásáról is döntött a közgyűlés. Az alábbi egyesületek kaptak támogatás: ZAC: 2 millió forint, Csuti SK: 3 millió, ZTE KK Kft.: 20 millió, és a ZTK: 2 millió forint.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK