2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az azonnali életmentés szolgálatában

2012. augusztus 01. szerda, 16:25
Címkék:

A Zalavíz Zrt. három defibrillátort helyezett üzembe augusztus elsején. Az életmentő készülékek – veszély esetén bárki számára elérhetően – a vállalat zalaegerszegi központi irodaházában, központi telephelyén valamint szennyvíztisztító telepén kaptak helyet. A három készülékből kettőt a Zalavíz Zrt. vásárolt meg, a harmadik eszközt dolgozói felajánlásból szerezték be.

zviz defibri1

Három defibrillátort helyezett üzembe a Zalavíz Zrt.

– Társaságunk a megfelelő minőségű szolgáltatás és a kiváló üzleti eredmény elérése mellett szervezetként és egyénként is fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Éppen ezért tevékenységünk minden szintjén munkatársaink, fogyasztóink, partnereink, környezetünk és társadalmunk szükségleteinek ellátására törekszünk. A defibrillátorok megvásárlása mellett szintén ez okból döntöttünk, melyek vészhelyzet (hirtelen szívmegállás) esetén nemcsak dolgozóink, hanem bárki számára elérhetőek – hangsúlyozta köszöntőjében Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója.

A három telephelyen naponta 250-300 ember fordul meg, a cég környezetében található áruházakban, intézményekben akár több ezer is, nem beszélve az áthaladó forgalomról. A Zalavíz Zrt. a tájékoztatás érdekében a Magyar Nemzeti Szívalapítvány valamint a Celerus Bt. honlapján is feltüntette telephelyein található életmentő készülékeket, melyekkel tovább bővült a Zalaegerszegen elhelyezett defibrillátorok száma.

– A hirtelen szívhalál és az esetek többségében hátterében álló ritmuszavar (kamrafibrilláció) vezető halálokoknak számítanak hazánkban. Nemcsak az időseket érinti, a kockázatnak a 30-40 éves korosztály is ki van téve. A hirtelen szívmegállás azonnali életveszélyt jelentő kórkép, ezért fontos, hogy a Zalavíz telephelyein mostantól három defibrillátor áll rendelkezésre a nap 24 órájában. Így az, aki a mentőt hívja például egy utcai rosszullét esetén, a mentő kiérkezéséig segítséget kérhet a cég telephelyein – mondta Beledi István, megyei vezető mentőtiszt, aki azt is kívánta, hogy inkább ne kelljen használni a készülékeket.

A harmadik defibrillátort Süle Gábor ajánlotta fel. A Zalavíz Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke elmondta, ahogy más kollégái a véradást, úgy ő a harmadik életmentő készülék beszerzését érezte szükségesnek.

zviz defibri2

A defibrillátorok működését Csergő László, az eszközöket biztosító Celerus Bt. képviselője mutatta be szóban majd gyakorlatban is az ambuláns babán. Hangsúlyozta: a túlélés egyetlen esélye a hirtelen szívhalál bekövetkeztét követő négy percen belüli defibrillációs sokkterápia. A statisztikai számok igazolják, hogy a készülék nélkül végzett újraélesztés esetén mindössze 10 százalék, a készülékkel időben megkezdett mentés esetében azonban 75 százalékos a betegek túlélési esélye.

A Zalavíz Zrt-nél az elmúlt évben 25 munkatárs vett részt elsősegélynyújtó képzésen, akik a defibrillátor biztonságos használatát is elsajátították.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK