2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Alsópáhok újra gazdagodott

2012. június 28. csütörtök, 20:22
Címkék:

Az Alsópáhoki Falunap és Borverseny eseményeihez kapcsolódva avatták föl a település sportcentrumában a frissen elkészült multifunkcionális aszfaltozott sportpályát, majd a dr. Szántó Imre Általános Iskola felújított épületének ünnepélyes átadására is sor került az iskolai évzáró alkalmával. Így egyszerre két, jelentős létesítménnyel lett gazdagabb a rohamléptekben gyarapodó község.


Új sportpálya és felújított iskola


Az idei falunap alkalmával a szervezők leginkább a helyi és környékbeli művészeti csoportok és fellépők számára kínáltak szereplési, bemutatkozási lehetőséget, de rajtuk kívül országos hírnevű sztárszereplők is színpadra léptek. A szórakoztató programot ezúttal is hajnalig tartó utcabál zárta. A Belügyminisztérium (BM) által kiírt pályázat segítségével megvalósított, 20 x 44 méteres felületen sportolási lehetőséget kínáló pálya maradéktalanul kielégíti a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a lábtenisz és a tollaslabda szerelmeseinek igényeit is. A 3,4 milliós önkormányzati önerő hozzáadásával, 16. 650. 000 forintért kiépített pályát védősávokkal, játéktér megvilágítással, valamint labdafogó hálóval és mobil lelátóval is ellátták. Avatóbeszédében Déri Diána, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárságának titkárságvezetője a mozgás, a sport jelentőségét méltatta. Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere örömét fejezte ki, hogy a község újabb fejlesztéssel gyarapodott. A komplexumot Kovács János, római katolikus esperes áldotta meg. A szalagot a település vezetője mellett Déri Diána, Kozma Zoltán, a Hévízi Kistérségi Iroda megbízott irodavezetője, valamint a képviselő-testületi tagok közösen vágták át.

apahok

A felújított iskola szintén egy BM által kiírt pályázaton 14,6 millió forint támogatásból és 3,7 millió forintos önrész hozzáadásával készülhetett el. Sor került komplett tetőcserére, kicserélték az összes nyílászárót, valamint megtörtént a teljes homlokzat hőszigetelése és színezése is. Az avatóünnepségen kifeszített nemzetiszín szalagot a polgármester közösen vágta át Tamás Gyuláné igazgatóval.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK