2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A polgármester elítéli a főrabbit ért támadást

2012. június 11. hétfő, 09:14
Címkék:

Megdöbbenéssel és sajnálattal értesültem róla, hogy 2012. június 5-én Budapesten, a nyílt utcán, egy ismeretlen személy rasszista megnyilvánulásokkal fenyegette Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit, a magyar tudományos élet kiemelkedő képviselőjét - fogalmazott Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere hétfői sajtóközleményében.

"Zalaegerszeg Megyei Jogú Város vezetése és jó érzésű polgárokból álló közössége nevében, csatlakozva Magyarország Kormányának közleményéhez és Áder János köztársasági elnök úr felhívásához, elítéljük a nemtelen és aljas támadást. Fontosnak tartjuk, hogy minden magyar, zalai és zalaegerszegi polgártársunk, származásra, nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül, biztonságban éljen, megbecsült tagja legyen társadalmunknak.

Városunk az elmúlt időszakban többek közt azért lett a legélhetőbb, legbiztonságosabb magyar települések egyike, mert ilyen és hasonló esetek nálunk nem fordultak elő és bizonyos vagyok benne, hogy a jövőben sem fognak bekövetkezni. Legyünk büszkék rá, hogy Zalaegerszeg olyan város, ahol senkinek sem kell félnie, ahol tiszteletben tartjuk mindenki meggyőződését és közös gyarapodásunkat, kulturális, szellemi gazdagodásunkat szolgálja a sokszínűség. Tegyünk érte együtt, hogy mindig így maradjon!" - áll a közleményben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK