2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A diákoknak épül, szépül

2012. október 29. hétfő, 10:36
Címkék:

Zalaapáti általános iskolájában a 2012/13-as tanév nemcsak a gyerekek, hanem az önkormányzat számára is új kezdést jelentett. Az iskola teljes felújítását szolgáló projekt ugyanis a szeptemberi becsengetéssel a kivitelezés időszakába érkezett. Munkások lepték el az épület második szintjét és tetejét, ahol már látszanak az átalakítás jelei. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás aktuális munkáiról helyszíni bejáráson tájékoztatták a sajtó munkatársait.

apati iskola2

Jól halad a felújítás zalaapáti általános iskolájában

Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere elmondta, a Gábor Áron Általános Iskola és Óvoda korszerűsítésére és bővítésére 198 millió forint támogatást nyertek, melyhez a község önkormányzata 22 millió forinttal járul hozzá. Az út azonban nem volt ilyen egyszerű, hiszen a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központok fejlesztése kiírására beadott pályázat többszöri próbálkozás után kapott csak pozitív elbírálást.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, a regionális fejlesztési tanács egykori elnöke felidézte, hogy 2010 előtt sok vita kísérte a támogatási döntéseket Zalában; olyan település kapott támogatást, mely előtte is nyert már pénzt iskolafelújításra. Zalaapáti tartaléklistán szerepelt, de végül siker koronázta fáradozásukat. Az elnök hangsúlyozta, jó helyre került a támogatás, hiszen a Keszthely és Zalaszentgrót között fekvő Zalaapátiban rendelkezésre állnak a feltételek, hogy mikrotérségi oktatási központként működjön hosszú távon.

apati iskola1

Soós Zoltán, a műszaki ellenőrzéseket végző Zalaber Vállalkozási Kft. ügyvezetője elmondta, az építkezést igyekeznek úgy megoldani, hogy az minél kevésbé zavarja a tanítást. A vizesblokkok korszerűsítését és a folyosók burkolását már bejezték a második szinten, ami várhatóan két hét múlva lesz. Ezután felköltöztetik a gyerekeket, majd az első szinten folytatják a munkát. Dolgoznak a magastető szerkezetén, valamint a közösségi terem kialakításán, mely utóbbi új épületrészként létesül. A teljes körű akadálymentesítés mellett energetikai korszerűsítést is megvalósítanak, ami a fűtésrendszerben a megújuló energiák alkalmazását, a homlokzat hőszigetelését, valamint a csapadékvíz hasznosítását foglalja magában.

apati iskola3

A projekt befejezési határideje 2013. június 30. Tehát a következő tanévben már egy megszépült, modern intézményben tanulhat 140 diák Zalaapátiból és a környező településekből.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK