2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Valóságos segítséget nyújtanak

2012. október 14. vasárnap, 12:11
Címkék:

2010-ben 390 millió forint, 2011-ben 645 millió forint, 2012 szeptemberig 800 millió forint mikrohitellel és támogatással kombinált mikrohitellel finanszírozta a kis- és középvállalkozásokat a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Az eltelt két évtizedben több mint 6 milliárd forinttal támogatta a vállalkozásokat az alapítvány, mely október 11-én ünnepelte húszéves fennállását Zalaegerszegen, a Hotel Arany Bárányban.

vall alapitvany2

20 éves a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 

Halász Gabriella, a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője köszöntőjében úgy fogalmazott, az alapító megyei önkormányzat által meghatározott célkitűzések a mai napig nem változtak; miszerint a vállalkozásfejlesztési alapítvány segítse a megye gazdasági fejlődését, a mikro-, kis- és középvállalkozások indulását és növekedését. A gazdasági és foglalkoztatási szempontból oly fontos szerepet betöltő vállalkozások az elmúlt húsz évben folyamatosan új kihívásokkal néztek szembe. Ahogy az 1992-ben létesített alapítvány is, melynek ebben a környezetben kellett megtalálnia a leghatékonyabb módszereket, hogy valóságos segítséget tudjon nyújtani a kkv-k számára.

Csizmazia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára egyebek mellett elmondta, a Magyar Növekedési Terv és annak fejezete, a Wekerle-terv célja a hazai kis- és középvállalkozások stratégiai, exportpiaci pozícióinak kialakítása, erősítése, a térségen belüli együttműködési lehetőségek kiaknázása, s hosszú távon a Kárpát-medencei gazdasági övezet létrehozása.

vall alapitvany1

Dr. Pálfi Dénes személyes hangvételű köszöntőjében sikeresnek értékelte az alapítvány húszéves működését. Az első nyolc évben kuratóriumi elnökként tevékenykedett, mely időszakhoz köthető a területi irodák valamint a faiparin klaszter létrehozása. Horváth Tihamér szintén személyes hangot ütött meg, mint fogalmazott, egyszerű vállalkozóként lett ennek a kitűnő társaságnak az elnöke, mely tisztséget 2008-ig töltötte be.

Doucha Ferenc, a kuratórium jelenlegi elnöke már a jelenről szólva elmondta, a mikrohitel és a kombinált hitel a legnépszerűbb szolgáltatásuk; a Zalában kihelyezett hitelek 90 százalékát a vállalkozásfejlesztési alapítvány intézte. Hangsúlyozta, a kombinált mikrohitelt nemcsak a városokban, hanem a falvakban is elérhetővé kellene tenni.

Nagy András több mint három éve ügyvezető igazgatója az alapítványnak. Köszöntőjében bemutatta az alapítvány sokoldalú tevékenységét. A futó projektjeik között megemlítette a DIFASS-t, melyben 26 szervezet vesz részt 16 országból. A projekt célja, hogy feltárja az innovációs potenciálokat, a nemzetközivé válást és a fenntartható növekedést a kkv-k számára Európában a finanszírozáshoz való hozzáférés javításával. Közreműködnek a 15 tagú ID: Wood projektben is, melynek tevékenysége a faipari kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására irányul. Célja a nemzetközi hálózat kiépítése, design, szellemi tulajdon és környezetvédelem, az innováció megteremtése és segítése.

vall alapitvany3

Az alapítvány munkáját dicsérte Kristóf Beatrix. Grafikai vállalkozásuk indításához igényeltek és kaptak hitelt. Horváth Ferenc, a kanizsai Fa-Feri Kft. ügyvezetője az alapítvány által szervezett üzletember-találkozók és tanulmányutak segítségével üzleti kapcsolatait bővíthette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK