2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szeptember végén újra elindulhat a forgalom

2012. szeptember 14. péntek, 12:51
Címkék:

A Hévízt mentesítő, részben új nyomvonalon épülő, 11 kilométeres szakasz szeptember végére készülhet el – közölte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. Szeptember végén újra elindulhat a forgalom a hévízi elkerülő út első szakaszán, Keszthely és Alsópáhok között. A megítélt 7 milliárd forint nettótámogatásból épülő projekt 15 százalékát hazai források teremtik elő, 85 százalék pedig uniós támogatásként érkezik.

alsopahok utepites net2

Hamarosan kész az új út Keszthely és Alsópáhok között

A hévízi elkerülő, részben új nyomvonalon épülő útszakasz a többi között a fürdőtelepülés belvárosát tehermentesíti majd az átmenő forgalom alól. Az első szakasz aszfaltozási munkálatai folyamatosan zajlanak, az út az egyéves lezárás után a műszaki átadást és a forgalomba helyezési eljárást követően lesz átadható újra a forgalomnak.

alsopahok utepites net1

A forgalomba helyezés további fontos feltétele, hogy a 75-ös főút körforgalmi csomópontja és mintegy 200 méter hosszú szakasza a kapcsolódó projekt, a 71-es főút Keszthelyt elkerülő út részeként elkészüljön. A következő két útszakasz, az Alsópáhokot és Felsőpáhokot, valamint a Hévízt elkerülő szakasz új nyomvonalon épül meg, több mint 7 kilométer hosszan. A bő 2 kilométeres negyedik szakasz Zalaköszvényesnél indulva használja fel a meglévő, alsóbbrendű út nyomvonalát, annak korrekciójával és felújításával a meglévő 76. számú főútig, az alsómándpusztai csomópontig tart. A beruházást több tényező is hátráltatta: a korábbi kivitelezési közbeszerzés és a régészeti munkák elhúzódása, a tavalyelőtti ősz rendkívül csapadékos időjárása, valamint területszerzési problémák is nehezítették a munkát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK