2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújult az út Vindornyaszőlősön

2012. november 08. csütörtök, 07:55
Címkék:

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 335 millió forintból újult meg a Karmacsot Jánosházával összekötő mellékút, elsősorban Vindornyaszőlős belterületét érintő mintegy két kilométeres szakasza.

Az Új Széchenyi Terv megvalósítása során a területfejlesztéshez tartozó Nyugat-Dunántúli Operatív Program 2009-2013-as akcióterve keretében 7.16 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a 4 és 5 számjegyű utak felújítására.

A Karmacs-Jánosháza összekötő út vindornyaszőlősi szakaszát érintő felújítás során kijavították a burkolathibákat, megerősítették a burkolatot, amely lehetővé teszi a forgalom dinamikusabb áramlását. A jobb vízelvezetés érdekében oldalárkokat építettek, a már meglévő vízelvezető árkokat pedig kitisztították. A felújított útszakaszon ezen felül kicserélték a régi jelzőtáblákat.

A projektzárást követően a felújított útszakasz 5 éven át kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: Annak idején a Regionális Fejlesztési Tanácsban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakmai ajánlása alapján döntöttek a leginkább felújítani szükséges útszakaszokról. Így került sor erre a szakaszra és a térségben a várvölgyi út egy szakaszának felújítására is, amellyel némileg pótolni tudták az elmúlt 10 évben pénzhiány miatt elmaradt útfelújításokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK