2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújul a Bázakerettyei Pékség

2012. június 15. péntek, 08:54
Címkék:

Megújul a Bázakerettyei Pékség. Az üzem korszerűsítését és bővítését szolgálja az átalakítás, mely során megvalósítják a földszinti alapterület teljes rekonstrukcióját. Kicserélik a nyílászárókat, melyek felülete nagyobb lesz a korábbinál a nagyobb mértékű természetes megvilágítás elérése érdekében. Az álmennyezet beépítésével mintegy 211 négyzetméterrel bővítik a pékséget, itt két új raktárt, két irodahelyiséget, egy tárgyalót és egy vizesblokkot alakítanak ki. A használati melegvíz biztosítását napkollektor segítségével oldják meg. A termelési kapacitás növelését egy új kemence üzembe helyezésével biztosítják.

pekseg1

A beruházás megvalósítására Vadász Róbert egyéni vállalkozó közel 17 millió forint támogatást nyert a Nyugat- dunántúli Operatív Program "Telephelyfejlesztés a Nyugat-dunántúli Régióban" című pályázati felhívás keretében. A projekt azonosítószáma NYDOP-1-3-1/D-11-2011-0144, címe "A bázakerettyei pékség telephelyének fejlesztése". A pályázat elbírálásánál és megvalósításánál a közreműködő szervezet a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Vadász Róbert elmondta, a rekonstrukció célja a vállalkozás versenyképességének növelése, továbbá méltó munkahelyi körülmények megteremtése az itt dolgozók számára. A projekt a meglévő munkahelyek megtartása mellett további új munkahelyek létrehozását is szolgálja. A jelenlegi 13 fős alkalmazotti létszám 18 főre emelése ennél fogva hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez a kistérségben.

A beruházás megvalósításához a támogatási összeggel megegyező értékű önerő is szükséges, amelyet részben bankhitelből, részben pedig saját pénzből finanszíroz a vállalkozó.

pekseg3

Vadász Róbert négy évvel ezelőtt Széchenyi-kártya hiteltámogatással vásárolta meg az üzemet, melynek kisebb léptékű fejlesztésére az elmúlt években is költött. A pékség mellett egy saját élelmiszerboltot is működtet, ahol széles termékválasztékkal – újdonságként krémfagylalttal – várja a vásárlókat. Emellett Csörnyeföldön és Nagykanizsán, a Berzsenyi úton is bérel egy-egy élelmiszerboltot, ahol péksége termékeit is árusítja. A kínálat igazán széles, a hagyományos fehérkenyér, zsemle és kifli mellett többféle finompékárut is előállít. A vásárlók teljes kiőrlésű pur-pur kenyeret is vásárolhatnak, ott-jártunkkor első alkalommal sütöttek diabetikus kenyeret, melyet cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak ajánlanak.

A Bázakerettyei Pékség több települést lát Nagykanizsa és Miklósfa, Tornyiszentmiklós és Rédics valamint Pusztamagyaród irányában. Az egyéni vállalkozó még egy üzlet nyitását tervezi, miután a beruházás a termelés növelését, a termékválaszték bővítését egyaránt lehetővé teszi.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK