2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jó szezont zárt az Aquacity

2012. szeptember 12. szerda, 18:50
Címkék:

Az idén tíz éves születésnapját ünneplő zalaegerszegi Aquacity üzemeltetését 2011-ben vette át a város és már abban az évben a korábbi folyamatos csökkenés után 13 százalékkal tudták növelni a forgalmat. Az elmúlt évhez képest 2012-ben 41 százalékos növekedést ért el a viziparadicsom, ami 92 ezer 91 vendéget jelentett. Az Aquacity, mint a város fürdője rendkívül jó szezont zárt - fogalmazott sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester.

aqua

92 ezren keresték fel az élményparkot



Szólt arról, hogy a vendégek 42 százaléka érkezett Egerszeg Kártyával, soha ennyien nem éltek ezzel a kedvezménnyel, a tavalyi évhez képest a növekedés 59 százalékos. Igaz, a kedvezmény is az elmúlt évhez viszonyítva 68 százalékkal nőtt. Így a zalaegerszegieknek mintegy 42 millió forint kedvezményt biztosított a város.

Országosan is növekszik a népszerűsége az élményparknak - folytatta a polgármester - A vendégek 58 százaléka nem helyi, sokan érkeztek a Nyugat-Dunántúlról, de a fürdő híre az Alföldre is eljutott. Az Aquacitybe látogatók 15 százaléka volt külföldi, többségük Ausztriából és Németországból érkezett, de a szomszédos országokból és Oroszországból is meglátogatták az élményparkot, így az ma már a város legfőbb turisztikai terméke. 2012-ben összesen 172-en dolgoztak a szezon során, köztük 86 diáknak adtak munkalehetőséget, és további 178 vállalkozás dolgozott a cég számára a szezon kapcsán.

Doszpoth Attila alpolgármester elmondta, az idei szezon bevétele 171,5 millió forint, ami a múlt évhez képest 40 százalékos növekedést jelent. Ez azt jelenti, hogy az Aquacity az év végén várhatóan nyereséges lesz. Kugler László,az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón a minőségorientált szolgáltatásról szólt, és a születésnapi rendezvények - koncertek, egyéb akciók - pozitív hatását emelte ki. Mint fogalmazott sok ötletet kaptak ebben a szezonban, így rengeteg változás várható jövőre, amire a felkészülést már most megkezdik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK