2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elkészült a csatorna a ságodi ipartelepen

2013. november 18. hétfő, 05:14
Címkék:

A ságodi ipartelepen tizennyolcmillió forintos önkormányzati beruházással megépült a szennyvízcsatorna-rendszer a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretében.

sagod gyutai net

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere az átadási ünnepségen elmondta, a telephelyen a város számára fontos vállalatok működnek, melyek jelentős iparűzési adót fizetnek. Első lépésként mintegy 12 millió forint ráfordítással új ivóvízhálózatot kötöttek a városi rendszerre, megszüntetve a rossz hatékonyságú régit. Az elmúlt évben a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítését is megkezdték, amit idén ősszel fejeztek be. A két beruházással mintegy 30 millió forintot fordítottak a ságodi ipartelep fejlesztésére, ami 13 ingatlant és hat céget érint.

Szalai János, a kivitelező cég műszaki vezetője köszönetet mondott a beruházásáért, amit gyakorlatuk szerint helyi kisvállalkozókkal, valamint tervezővel és műszaki ellenőrrel valósítottak meg. Jelezte, a kivitelezés közel egymillió forinttal kevesebbe került.

A polgármester hozzáfűzte, a megmaradt pénzt a besenyői városrészben még az idén elvégzendő hasonló beruházásra költik. Januárban Ságod másik területén széles sávú internethálózatot alakítanak ki az ott működő vállalatok kérésére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK