2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták a Maci medencét

2012. augusztus 24. péntek, 18:45
Címkék:

A pusztaszentlászlói Aqua Bar­ba­ra Ter­mál­stran­don ün­ne­pé­lyes át­adás­sal fe­je­ző­dött be au­gusz­tus 23-án az a be­ru­há­zás, mely so­rán fe­det­té tet­ték a Ma­ci me­den­ce egyik ré­szét va­la­mint bü­fé­jel­le­gű ven­dég­lá­tó­egy­sé­get hoz­tak lét­re a fő­épü­let­ben. A pá­lyá­zó, az EUROWILD Kft. az "Aqua Bar­ba­ra Ter­mál­strand és Kem­ping szol­gál­ta­tás­fej­lesz­té­se" cí­mű pro­jekt­je meg­va­ló­sí­tá­sá­ra 28 mil­lió fo­rint uni­ós tá­mo­ga­tást nyert a Nyu­gat-du­nán­tú­li Ope­ra­tív Prog­ra­mon. A pro­jekt azonosítószáma: NYDOP-2.1.1/I-11-2011-0063.

aqua termal1

Az aqua barbara termálstrand és kempingben

– Za­la me­gye és a nyu­gat-du­nán­tú­li ré­gió egya­ránt gaz­da­go­dott a be­ru­há­zás­sal, mely ele­get tesz az Új Szé­che­nyi Terv pá­lyá­zók­kal szem­ben tá­masz­tott kö­ve­tel­mé­nye­i­nek – hang­sú­lyoz­ta ava­tó­be­szé­dé­ben Tóth Gá­bor, a Nyu­gat-du­nán­tú­li Re­gi­o­ná­lis Fej­lesz­té­si Ügy­nök­ség prog­ram-vég­re­haj­tá­si igaz­ga­tó­ja. – Lét­re­jött egy új mi­nő­sé­gi tu­risz­ti­kai szol­gál­ta­tás, mely le­he­tő­vé te­szi, hogy ne csak a nyá­ri sze­zon­ban, ha­nem akár egész év­ben ren­del­ke­zés­re áll­jon a ven­dé­gek szá­má­ra a ter­mál­strand. A be­ru­há­zás nem­csak a kis­tér­ség ide­gen­for­gal­mát len­dí­ti fel, ha­nem erő­sí­ti a he­lyi gaz­da­sá­got és mun­ka­he­lye­ket te­remt. A pá­lyá­zó EUROWILD Kft. tel­je­sí­tet­te eze­ket az el­vá­rá­so­kat, me­lyet pro­jekt­jé­ben vál­lalt. Pél­da­ér­té­kű a tel­je­sít­mé­nye, mely biz­ta­tó a jö­vő­re néz­ve a te­kin­tet­ben is, hogy az el­kö­vet­ke­ző há­rom év­ben éves ven­dég­for­gal­mát tíz­ezer fő­re nö­ve­li.

Fon­tos ki­emel­ni a be­ru­há­zás vég­re­haj­tá­sá­nak gyor­sa­sá­gát is; a de­cem­be­ri tá­mo­ga­tá­si szer­ző­dés meg­kö­té­sét kö­ve­tő­en már idén nyár kö­ze­pé­re el­ké­szül­tek a ki­vi­te­le­zés­sel, me­lyet most át is ad­ha­tunk – hang­sú­lyoz­ta vé­gül, majd fel­hív­ta a fi­gyel­met ar­ra, a hogy a ter­mál­strand és kem­ping to­váb­bi fej­lesz­té­si le­he­tő­sé­get rejt ma­gá­ban, me­lyet ér­de­mes meg­lép­ni.

Az épí­té­si mun­ká­la­to­kat Tor­nyos Pé­ter, a Tor­nyos és Tár­sa Kft. ügy­ve­ze­tő­je is­mer­tet­te. A ki­vi­te­le­zés­ben több cég is részt vett. Ezt kö­ve­tő­en Szabóné Pi­ri Zsu­zsan­na, pusztaszentlászlói evan­gé­li­kus lel­kész ál­dot­ta meg az új lé­te­sít­ményt.

aqua termal2

Az ün­ne­pé­lyes sza­lag­át­vá­gás után a tu­laj­do­nos Sza­bó An­tal, az Eurowild Kft. ügy­ve­ze­tő­je ve­zet­te kör­be a ven­dé­ge­ket a Ma­ci me­den­ce fe­dett pa­vi­lon­já­ban. Ki­emel­te, hogy a be­ru­há­zás­nak kö­szön­he­tő­en meg tud­ják hosszab­bí­ta­ni a sze­zo­ná­lis nyit­va tar­tást a ter­mál­stran­don, így a ta­va­szi és őszi hó­na­pok­ban is tud­nak majd ven­dé­ge­ket fo­gad­ni. Szol­gál­ta­tás­kí­ná­la­tu­kat éj­sza­ki für­dő­zés­sel bő­ví­tet­ték, mely min­den pén­te­ken és szom­ba­ton, 20.30–24.00 óra kö­zött áll ren­del­ke­zés­re. Ed­dig csak sza­bad­té­ri bü­fé mű­kö­dött, ezért fő­épü­let­ben lét­re­hoz­tak egy bü­fé­jel­le­gű ven­dég­lá­tó­egy­sé­get.

Az 50 fo­kos kút­hő­mér­sék­le­tű, gyógy­ha­tá­sú ter­mál­víz­re te­le­pült Aqua Bar­ba­ra Ter­mál­stan­dot és Kem­pin­get há­rom­éves elő­ké­szí­tő és meg­va­ló­sí­tó mun­ka után, 2009. má­jus 1-jén ad­ták át Pusztaszentlászlón.

Az 1,7 hek­tá­ron fek­vő ví­zi-pa­ra­di­csom több me­den­cé­vel áll ren­del­ke­zés­re a pi­hen­ni és ki­kap­cso­lód­ni vá­gyók szá­má­ra. A 375 négy­zet­mé­te­res sport­me­den­ce 27 fo­kos, a 350 négy­zet­mé­te­res Ma­ci me­den­ce 35 fo­kos, 180 négy­zet­mé­te­res gyer­mek­pan­cso­ló 32 fo­kos, a 27 négy­zet­mé­te­res 3 db ülő­me­den­ce 40 fo­kos hő­mér­sék­le­tű ter­mál­víz­zel töl­tött. Szállás­lehetőség a szomszédos kem­pingben biztosított.

Az 1000 fő be­fo­ga­dó­ké­pes­sé­gű ter­mál­strand ko­ráb­ban csak idény­jel­leg­gel mű­kö­dött. A lá­to­ga­tók a kör­nye­ző te­le­pü­lé­sek­ről, és az is­mert­ség nö­ve­ke­dé­sé­vel a me­gyé­ből és a me­gye­ha­tár kör­nye­ze­té­ből ér­kez­tek ez idá­ig. A szolgáltatásbővítő be­ru­há­zás­tól ép­pen ezért a vendégszám nö­ve­ke­dé­sét vár­ják el.

A pro­jekt el­szá­mol­ha­tó tel­jes költ­sé­ge kö­zel 57 mil­lió fo­rint, mely­ből a tá­mo­ga­tá­si összeg 28 mil­lió fo­rint. A ki­vi­te­le­zés 2012. már­ci­us kö­ze­pén kez­dő­dött és jú­ni­us ele­jé­re fe­je­ző­dött be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK