2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A cégek sikere a város sikere is

2012. október 16. kedd, 16:31
Címkék:

Már javában folyik az építkezés a zalaegerszegi inkubátorháznál, melyet négyezer négyzetméterrel bővítenek. Az 571 millió 606 ezer forint összköltségű beruházásra az inkubátorházat működtető Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. 171 millió 481 ezer forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programon. A kivitelezés megkezdését ünnepélyes alapkő-letétellel tették hivatalossá október 16-án a beruházás résztvevői.

inkubator alapko1Négyezer négyzetméterrel bővítik a zalaegerszegi inkubátorházat 

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere hangsúlyozta, miközben a város legnagyobb foglalkoztatójánál piacvesztés miatt problémák adódtak, a város gazdaságát érintő minden pozitív hír jó üzenet. A polgármester arra utalt, hogy nemrég jelentették be Budapesten, hogy a General Electric még ebben a negyedévben megkezdi a LED-lámpák gyártását Nagykanizsán, a szükséges alkatrészeket pedig a zalaegerszegi üzemükben fogják előállítani.

Folytatva köszöntőjét úgy fogalmazott: örvendetes az is, hogy az önkormányzat munkahelyteremtő beruházásai a helyi vállalkozások számára kedvezményes bérleményeket biztosító inkubátorház bővítésével újabb mérföldkőhöz érkeztek. A közművesített ipari parkjaival, a most bővülő inkubátorházzal nem szokványos gazdaságfejlesztő eszközöket állít szolgálatba a város a foglalkoztatás növelése érdekében. Az északi ipari parkban egy logisztikai és egy gyógyszeripari cég működik, a szerszámgépgyártó üzemet hamarosan átadják, és az itt lévő inkubátorház bővítését is megkezdték már, vázolta fel a polgármester. Mint mondta, a megnövekedett kereslet kielégítésére fogtak bele az újabb beruházásba, melyet nem önmaguknak építenek, hiszen a telephelyek nagy részét mér bérbe adták. Kiemelte a Novontech Kft.-t. Az elektronikai gyártással foglalkozó cég vállalta, hogy a jelenlegi 40-ről 100–110 főre emeli munkatársai számát az elkövetkező években.

inkubator alapko2

A polgármester végezetül azt hangsúlyozta, a cégek sikere a város sikere is, mivel ezek a betelepülő vállalkozások helyi embereket foglalkoztatva Zalaegerszegen teremtenek értékeket.

Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott úgy vélekedett, az önkormányzat számtalan kiadása között a munkahelyteremtésre fordított pénzek a jövőbe mutató, legértelmesebb költségek. Mint mondta, kétségtelen, hogy az inkubátorházban telephelyeket bérbe vevő vállalkozások kompetitív versenyelőnyre tesznek szert, mert nem kell beruházási kockázatot vállalniuk, egyből a termelésre koncentrálhatnak. Zalaegerszeg jól döntött akkor, mikor 400 millió forintos önrészt adott ehhez a beruházáshoz, mellyel a megyeszékhelyi kis- és középvállalkozásokat hozza helyzetbe. A multinacionális cégek beszállítóiként működő kkv-knak a kormány is kiemelt szerepet szán az ország gazdasági stabilitásának megteremtése érdekében.

inkubator alapko3

Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója újságíróknak elmondta: a jelenlegi épületben 19 vállalkozás mintegy 60 embert foglalkoztat. A két új épületrész egyikébe a Novontech költözik, a másik épületszárnyba több kisebb cég települhet be. A beruházással 120 új munkahely jöhet létre. A kiviteli munkák 2013 márciusában fejeződnek be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK