2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vádemelési javaslat a fegyveres rabló ellen

2012. október 03. szerda, 18:15
Címkék:

Vádemelési javaslattal zárta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 2011. november 30-án Sármelléken elkövetett fegyveres rablás miatt indult büntetőeljárást - adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy vendéglátó egység alkalmazottja egyedül tartózkodott abban az éjjel-nappal nyitva tartó üzletben, ahova éjjel egy órakor lépett be egy sötét színű baseball sapkát viselő férfi, aki arcát egy kockás mintázatú sállal kötötte el s a kezében lévő fegyverrel az eladót a bevételátadására kényszerítette. Miután a férfi egy átlátszó szemeteszsákban átvett 130.000 forintot, gyalogosan távozott a helyszínről.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel, kiterjedt nyomozás keretében kezdte meg az elkövető felderítését. Köszönhetően a sértett által adott pontos személyleírásnak és az adatgyűjtés során beszerzett információknak, a rendőrök összehangolt akció keretében 2012. február 23-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható negyvenkét éves keszthelyi férfit, akit fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. Két nappal később a bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

fegyver-net

Ilyen típusú riasztófegyverrel követték el a bűncselekményt



A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrség több olyan baseball sapkát, mobiltelefont, SIM kártyát, riasztólőszert, valamint egy maszkot és egy fegyverhasználati utasítást foglalt le, ami a bűncselekmény elkövetését igazolta. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető a fegyvert egy horgászboltban vásárolta egy héttel a rablás előtt, majd a bűncselekmény elkövetése után pár héttel eladta.

A rendőrség elfogta a bűncselekmény tippadóját is, azt a férfit, akiről kiderült, hogy a sármelléki rablás előtt pár órával közösen behatoltak egy sümegi üzem irodahelyiségébe, ahonnan készpénzt akartak ellopni, de egy alkalmazott megzavarta őket, ezért az ablakon lévő szúnyoghálót kiszakítva gyalog elmenekültek. Ezután harmadik társukkal, aki a közlekedéshez használt személygépkocsit vezette közösen Zalaszántóra utaztak, ahol a férfi társa egy feszítővassal megpróbálta felfeszíteni egy presszó ajtaját, de a tulajdonos megzavarta, így a társaságnak innen is zsákmány nélkül kellett menekülnie. Ezután indultak el Sármellékre, ahol a gyanúsított a bűncselekményt elkövette.

A rendőrség fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést a két férfi ellen, akiknek várhatóan a sümegi betörés és a zalaszántói betörési kísérlet miatt is felelniük kell. A nyomozás során keletkezett iratokat a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg a Zalai Megyei Főügyészségnek. A tippadó a rablás elkövetőjének elfogásakor már más hatóság előtt folyamatban lévő eljárás miatt előzetes letartóztatásban volt, jelenleg pedig nem jogerős fegyházbüntetését tölti.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK