2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Száz tonna használt vasúti sínt adott el

2012. július 06. péntek, 14:49
Címkék:

Mint azt április 23-án hírül adtuk, a ságodi elkerülő szakaszon a rendőrök egy teherautó vezetőjének igazoltatása során hat tonna vasúti sínt találtak a platón, melynek eredetével a sofőr nem tudott elszámolni. Az intézkedést követően a rendőrök hamarosan előállítottak két vasúti dolgozót, akiket a sínek ellopásával gyanúsítottak.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított nyomozást, mely során kiderült, hogy a két gyanúsított munkahelyi vezetője több alkalommal arra utasította őket, hogy a Zalaszentiván környéki vasúti pálya-felújítási munkálatokat követően a munkavégzés során visszamaradt síndarabokat, sínelemeket gyűjtsék össze, azokat darabolják fel, majd azt szállíttassák különböző fémhulladék felvásárló telepekre. A főnökük közel két év alatt ilyen módon 100 tonna használt vasúti sínt adott el, továbbá a nyomozás azt is kiderítette, hogy a vasúti társaság területéről kitermeltetett és eladott 70 mł fát, továbbá pénzzé tett több mint 100 liter benzint.

Az eljárás során fény derült egy orgazda kilétére is, aki tisztában volt azzal, hogy nem tisztességes úton jut a felvásárlási tilalom alatt álló vasúti sínekhez, mégis 50 tonnányit felvásárolt. Üzletelésük során elszámolási vitájuk támadt, mely során az orgazda súlyos fenyegetéssel akarta rávenni a vasúti dolgozót, hogy továbbra is szállíttasson neki a sínekből.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság folytatólagosan elkövetett orgazdaság és zsarolás, illetve folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön őrizetbe vette a két férfit, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK