2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rekord mennyiségű drogfogás Zalában

2012. október 17. szerda, 15:20
Címkék:

Kiterjedt felderítő munkát követően ütöttek rajta a zalai rendőrök azon a hegyi pincén, ahol egy férfi cannabis növényeket termesztett. A helyszíni szemle során tizenhét kilogramm marihuánát foglaltak le, a gyanúsítottat őrizetbe vették, akit a Zalaegerszegi Városi Bíróság előzetese letartóztatásba helyezett. Dr. Farkas Tibor alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője sajtótájékoztató keretében ismertette az ügy részleteit.

 canabis

Fellógatva és szétterítve száradt a cannabis

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai alapos információgyűjtést követően egy összehangolt közös akcióban fülelték le azt a 33 éves, büntetett előéletű férfit, aki a gyanú szerint a saját, Avas hegyi pincéjében termesztett marihuánát. A helyszínen a nyomozók a pincétől a padlásig, minden épületrészben találtak marihuána növényi törmeléket, illetve a termesztéshez, és kábítószer előállításához szükséges eszközöket. Még a padlás tetőgerendáin is marihuána ágak száradtak.

canabis kelteto

Keltető a pincében

A hegyi lak pince részéből egy fa bútorlapból kialakított, világítással, fűtéssel ellátott növényi keltető is előkerült, valamint a növények megfelelő fejlődését elősegítő több palacknyi speciális növényi tápoldatot is lefoglaltak a rendőrök.

canabis1

Bűnjelek

A nyomozó hatóság összesen 17 kilogramm marihuánát foglalt le, melynek feketepiaci értéke megközelítőleg 30 millió forint. Az azóta előzetes letartóztatásban lévő zalaegerszegi H. Györgyöt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK