2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Embercsempészt fogtak Zalában

2012. október 31. szerda, 16:08
Címkék:

Embercsempészt fogott el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közterületi szolgálata kedden Csörnyeföld térségében az M70-es autóúton. A román sofőr négy afrikai férfit akart illegálisan Olaszországba menekíteni.

migransok

Dedics Zoltán rendőr ezredes, megyei rendészeti igazgató sajtótájékoztatón elmondta, egy migrációs ellenőrzés során megállítottak egy román rendszámú Dacia Logant, amelyben a 34 éves román sofőrön túl négy afrikai férfit is találtak, akik nem tudták igazolni magukat. Kihallgatásuk során kiderült, hogy a Románián keresztül érkező egy kongói, egy szenegáli és két guineai férfi Olaszországba tartott a jó megélhetés reményében. Összeget nem említettek, csak annyit árultak el, hogy csak megérkezésük után kellett volna fizetniük. Az eljárást követően a három huszonéves korú felnőttet a győri kapitányság őrzött szállására, míg a fiatalkorú – orvosszakértői vélemény szerint 16 éves – guineai fiút a zalaegerszegi gyermekvédelmi intézetben helyezték el.

Mind a négyüket a személyes iratok beszerzését követően kiutasítják az országból, de addig több hónapot is eltölthetnek hazánkban. Az embercsempészt szintén őrizetbe vették, és a bíróságon kezdeményezték előzetes letartóztatását. Kiszabható büntetése kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés lehet.

(A fotó a megyei rendőr-főkapintányság felvétele)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK