2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Boros Zoltán fotói az Adyban

2014. október 17. péntek, 13:50
Címkék:

A "Régi adysok" kiállítás-sorozat keretében Borsos Zoltán fotóiból nyílt tárlat az Ady-iskola galériájában. A tárlatot az alkotó egykori tanára, Tánczos György festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

borsos 1

Ismert helyszínek részletei

Borsos Zoltán 2006-ban érettségizett, majd a dekoratőrképzést is elvégezte. 2008-ban egy ideig Angliában volt, jelenleg pedig egy gyógyszergyártó cégnél dolgozik. A művészet iránti szeretete és érdeklődése azonban mindvégig megmaradt. Bár sokan - köztük volt tanára is - főleg tehetséges grafikusnak, kirakatrendezőnek és zenésznek ismerik Zolit, most egy új oldaláról is bemutatkozik: Walkin' around című fotókiállításán ismerős helyszínek láthatók, ám nem a megszokott módon.

Zalaegerszegi utcák, a csácsi temetőkápolna, egy kis zalai falu, Iborfia, valamint ismert és kevésbé ismert arcok (egy szemüveges lány), és jelenetek elevenednek meg szemünk előtt. Persze többnyire "részletekben", hiszen Borsos Zoltán fotóin a spontaneitás, a véletlenszerűnek tűnő képrögzítés kerül fókuszba. Képeinek hangulata és jelentése úgy lesz teljes, hogy nem az egészet, hanem sokszor csak részleteket ábrázol; kiemelve vagy felnagyítva valamint a körülöttünk lévő világból.

borsos 2

Tánczos György szerint az alkotó jó érzékkel szerkeszti meg fotóit. Néhány képével pedig olyan nagy művészek előtt is tiszteleg, mint például Brassai (Halász Gyula). Az esti városképek hangulata, a világító kandeláberek pislákoló fénye a néhai fotográfus alkotásaira emlékezteti a nézőt.

A tárlat október 24-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK